Julpynt

Vår gran, mindre och mer kompakt har vi aldrig haft. Men jag gillar den, den tar inte upp halva vardagsrummet….

Nu är det den tiden på året igen. Och jag såg den filmen igår, den danska av Paprika Steen. Väldigt bra, se den på Svtplay!

Dottern julfikade med mina föräldrar idag. Dukningen gör mig glad för det är min design, det gläder mig att hon använder den!

Jag har gjort en sista stor ansträngning så här dan före dopparedan. Jag samlade all min kraft, febern och huvudvärken till trots. För imorgon smäller det i dubbel bemärkelse. Tylla blir 7 och Jesus 2020.

Jag lejde ut köttbullarna till maken, vi sket i att baka saffransbröd och köpte istället för vi är båda värdelösa på bakning. Men jag hade bestämt mig för att baka saffransbiscotti, göra knäck och sen brynt smörglass till efterrätt.

De två blå är köpta, ena på auktion (Erik Höglund och den andra på Myrorna). Den genomskinliga är arv i dessa ska polkagrisarna från apoteket, mintkyssarna jag gjort och knäcken ligga.

Jag backar bandet lite. För idag behövde jag åka till apoteket. Värken, den där satans värken var tillbaka. Den är siamesisk tvilling med feber verkar det som. Så jag gav mig av till centrum. Och vi behövde hyacinter, kopieringspapper och tre paket till barnen. För tydligen har det onlinehandlats så att det som jag betalat för tydligen var slut och därför såg det mycket glest ut under granen. Det var trångt i leksaksbutiken. Folk verkar märkligt oberörda av detta…stackars kassapersonal. Men på ICA var det luftigare…men ändå lite för mycket folk för min smak så jag gick ut igen. På boklådan väntade jag utanför en stund för de hade släppt in så många som rymdes.

Josef Franks hummertallrikar ska vi äta på. Jag älskar dem men använder dem för sällan. Julen är självklart bästa tillfället för det. Jo, clementiner kom igår via crowd farmin från Spanien. Det är de absolut godaste jag någonsin ätit. Jag tror knappt det finns några kvar imorgon! Alla äter!

I blomsterbutiken tog man nummer och kunde vänta utanför, där handlade jag sinnessjukt dyra hyacinter i nya färger som inte doftade…men…de är för att ge bort så det kan gå bra.

På toget var jag så fullpackad med paket att jag inte ville handla mer egentligen…men så såg jag ett knippe blå hyacinter som jag vet doftar…och då slog jag till. 379 kronor för hela hinken….bara 20 kronor mer än de åtta stjälkar jag köpt i affärn. Har jag sagt att de inte får tillstånd här att ha torghandel mer??? Deras amaryllisar kostar hälften mot i handelsträdgården men stod dubbelt så länge……

Den här ska vi ha glöggen i. Den är också en älsklingsgrej. Signe Persson Melin non the less, arvegods det med.

Sen ringde Försäkringskassan…hjärtat stannar lite då. HOn berättade att husläkaren inte sjukskrivit mig från den dagen jag blev sjuk. Han sjukskrev mig inte heller från den dagen vi språkades utan från fyra dagar framåt i tiden?!? Vem gör SÅ????

Hård men snygg knäck.

Summa summarum, jag började nästan gråta, sa till min faktiskt jättegulliga handläggare att jag sket i sex dagars ersättning, var kan det bli drygt 4000kronor, för jag orkar liksom inte tjafsa. Men, då sa hon att hon kunde göra en rimlighetsbedömning…och så fick jag ändå ersättningen….HERREGUD alltså, hur orkar folk vara sjukskrivna???

Så, jag blev lite mör där och då tog huvudvärken ny fart. In i det längsta försöker jag undvika triptaner för jag mår så attans illa av dem, hjärtat slår konstiga slag och tröttheten är nästintill förlamande första timmarna. Och jag hade ju mycket att göra liksom….


De blev mycket spröda till slut och jag maxade med choklad på vissa.
Älsklingsburk med glas.

Jag letade efter glöggmuggarna, de var som uppslukade av jorden. Precis när jag tänkte ge upp vred jag lite på en bokhylla och se där stod de!

Knäcken blev lite hård kan jag erkänna och det berodde på att det gick för fort i kastrullen, det var nära att bränna….och samtidigt skulle jag bryna smör och grädda skorporna….och vanligen är detta inget problem för mig. Men idag kokade mjölken till glassen över, första satsen smör blev svart, maken rostade mandlarna aningens för länge fast jag sa till och ja…..det blev inte helt bra. Jag skickade maken att handla knäck nu..då var den slut. Han skulle köpa fikon och dadlar också….och så kom han hem med färska fikon….jag hade behövt specificera tydligen. Men det blir vackert och var dyrt. FATTA 15 kronor per styck….och bara för dekoration, ingen vill oftast äta. Jag gillar de torkade bäst.

Jag hittade en liten singelsamling med vinyl. Här ur Magical mystery tour från 1967…Pappas.

Så nu, har jag duschat och laddar för att slå in sista klapparna, jag ska orka vara trevlig också…och jag hade egentligen tänkt blogga om bloggande influencers eller instagrammande. Och hur otrevliga vissa är, så att man känner att man kanske vaknar med ett hästhuvud i sängen….den nya adeln, som gör som de själva känner för och skiter i att reklammarkera, hålla sig till marknadsföringsregler osv….och osökt tänker jag på hur de förhärligar sig själva. Jag snubblade på ingrossos ”kokbok”…alltså, det verkar mer vara en fotobok där paret själva är i fokus, inte mat. Jag såg trvå recept när hon bläddrade i den. Den andas machokultur, sex och hur man retar sin partner men samtidigt säger nej….känns det 2020-tal eller 50-tal?

Jag fick den av mamma när jag fyllde sist. Jag har inte haft tillfälle att bära det men känner att kanske livet blir kort? Varför inte pråla på? Man lever bara en gång.

Jag önskar er en god jul!

Jag var först tveksam till färgerna men….de var fina ihop. Kanske man skulle vilja ha sådana i trädgården? Jag planterar alltid alla hyacinter och som vädret varit nu har jag redan fått ner ett 20-tal.

För tredje julen i rad är jag sjuk. Det är en tradition jag vill avsluta snarast. Det räcker nu!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen