Hur många sjuka och utmattade behöver vi?

Jag har sedan en tid frågat mig hur vårt system funkar. Det där man ska arbeta, betala hög skatt och sen få tillbaka när man behöver….

Nu är jag inte arbetsför till 100%. Jag har varit utmattad men det är sex år sedan. sedan dess har jag kommit tillbaka och arbetat mer än någonsin, nu kom Coviden och tog mig. Nu är jag inte alls den jag var innan. Men sen har jag många vänner, som inte heller är helt 100. De är utmattade och plågas av att inte kunna göra rätt.

Många har arbeten där man ska ta hand om andra…läkare. De allra flesta har barn, ofta fler än två….

Jag har skrivit fär länge länge sedan om att de med barn under 12 inte skulle tillåtas arbeta mer än sex timmar per dag….är det dags nu?

För jag vill ju arbeta, hjälpa andra…men det var det som gjorde mig sjuk nu.

Nu kan jag inte ens ta hand om mina barn så som jag vill…

Jobbar vi ihjäl oss?

Och vad händer med dem som fortsätter arbeta för att vi som är sjuka ska få ut sjukpenning…drivs de hårdare, blir de nästa våg med sjukskrivna? IVA-personalen som pressats så hårt sista året…vad kommer hända när de är utmattade?

Är det nu sjukvårdssystemet faller samman?

Ja, som ni hör. Jag börjar dagen med katastroftankar och feber, men…än så länge ingen huvudvärk, bara suddig syn. Det står om mina symptom i DN idag, långtidscovid, en mycket sorglig historia.

Ha en skön söndag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen