Hälsa

Oj, imorse, tredje dagen med djävulslik huvudvärk och en massa enkäter, planering för sportlov, intyg som ska letas upp och skickas till arbetsgivaren, räkningar att godkänna i en app, information från skolan i en annan och sedan notiser och mail om allt detta så känner jag…..jag ger upp.

Jag smsade till maken att om jag dog nu skulle han bli skuldfri.

han blev såklart orolig. Men i den sekunden när barnen stretar emot, skriker att de inte vill gå till skolan och vägrar varma kläder när det är knarrande kallt….då känns det inte så märkligt att tänka på att enklaste vägen ut…..

Nåväl, det är inte min stil. Man biter ihop, gnetar på. Trots att jag varit sjuk så länge, inte ser hur jag ska försöka bättra på måendet….så ger man liksom inte upp. Man balanserar på knivsudden mentalt.
jag tycker synd om maken som får ta hand om alla små idag men jag kan inget tillföra. Jag kan bara må sämre av att blanda mig i morgonkaoset.

Jag funderar och funderar. Meningen med livet. Vad är det goda i livet? Hälsa, den man aldrig brytt sig om och tagit för given. Som alla som blir sjuka, tröttsamt, inser man att det är det som är viktigast för en.

Jag har sett för mycket TV. Jag har sett Ring min agent. Den har jag väntat på länge. Jag vill ju blir bättre på franska. Men det är svårt att få tag på bra franska filmer att se. Men jag hann med Marknadens lag, den var lågmäld och fin om livets viktigaste. sen såg jag serien Lupin. den kan ni undvika, larvig och fick mig att tänka på Fran Lebowitz. Vi applåderar inte åt Picasson när den kommer in på salen där den ska visas upp för köpare på en auktion. Det applåderas åt PRISET! Mammon, i allt. Jag hatar det.

Ur albumet, Hus jag tänkt att köpa…..men maken tackat nej till…

Sen såg jag The Dig, också mycket bra. Långsam om det viktigaste. Men det är svårt att se verkliga saker också. Man tvingas att tänka.

Slutligen har jag börjat se serien Rosens namn. Jag älskade filmen när den kom med Sean Connery. Den här är inte på långa vägar lika spännande, den är fånig tycker jag. En flicka som bor i skogen på 1300-talet som kan läsa fornfransk poesi…? Vidare är det alltid misstänkt när medproducenten till saker är huvudrollsinnehavaren tycker jag…

Jag kämpar med att täka ut hur ett bra omslag kan se ut…

Men det fick mig att läsa på om vad Umerto Eco EGENTLIGEN kan ha menat med sin bok. Och vi fick med en man från Uppsala….

Ikvisitionen. Katolska kyrkan ger rätt att tortera folk till underkastelse. DÄR har vi en solkig historia som inte ännu whitewashats kanske? Pedofiler, omåttlig rikedom när folket svälter och pryglas…..nä. Jag är en kättare. Gud finns INTE, om gud fanns skulle alla kyrkans rikedomar fördelas över världen jämlikt och påven skulle sitta i finkan ihop med sina gelikar.

Också en målbild i Mammons anda, men ändå. Man kan inte klaga på formen. Men vet ni att 95% av alla som köper en ny Porsche är en man över 50…..vad säger det om MIG?????

Vilket osökt för mig till gårdagens rättegång, om mutor inom Telia….

Nä. Jag orkar inte med, världen är verkligt kass, pengar ersätter allt som är viktigt i livet och en del viktiga saker i livet kan just nu inte köpas för pengar, hälsa.

Arancini från Café Quartier Vavin….nära Jardin de Luxembourg. Fantastiskt gott.

Nya pesten, coviden verkar vara här för att stanna. OM man ville låta lite religiöst fanatisk skulle man kunna säga att gud straffade människorna för sin avgudadyrkan (pengar då) men jag är för dåligt inläst på världens samtliga religioner för att veta. För som Woody Allen sa i nån film, svårt att veta vilken den RÄTTA religionen är och jag tar ändå avstamp i kristendomen här, den jag är omgiven av utan att ha fått välja själv.

Ah.

Nu ska jag ändå se klart serien, sticka klart Fannys tröja, avsluta mina projekt med trasiga pärlhalsband som ska få nya silkestrådar med knutar mellan varje pärla och göra två armband med svart tråd, bara för att jag KAN! och sen laga en kudde som exmakens farmor tillverkat och formgett en gång för tidningen Idun. Hon var fantastiskt kreativ och jag älskar allt som hon gjort.

Anledningen till att vi var i Paris då…pappa fyllde år. Han arbetar fortfarande by the way. Vissa har det bra!

Tack och hej, ha en fantastisk dag! Om du känner för att göra en god gärning? Lämna ifrån dig varma plagg till Läkarmissionen, Emmaus, ring en ensam person som inte mår bra, laga en strumpa istället för att kasta den och ät upp gårdagens rester. Så ska jag göra. Jag vill ha mindre. Och lugn och ro.

Delar av klanen.
En favoritbild…
Mot stranden.
La tour!
Jag och utvidgade familjen på ett lunchhak jag inte minns namnet på i Lot et Garonne…men bilden är på Edgar som kämpar med att sitta på en stol….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen