Så förvånad!

Varför inte 100%?

Putin och hans gelikar får mig att se rött och själv göra revolution och bli envåldshärskare. Han väcker det sämsta i mig. I sitt jultal hånskarattade han åt frågan om förgiftningen med novichok av hans främste eller kanske ENDE oppositionelle? Alekander Navalny. Han fortsatte med att säga att OM han velat se honom död hade han varit det! Behöver man påminna om att den här mannen är en fd KGB-agent? Som bygger stora palats till sig själv som ser till att systematiskt dopa sina landsmän lagom till OS på egen mark och inte drar sig för att ockupera Ukraina?

När jag var liten var man rädd för Sovjet, mest arg var man i min familj på det ryska hockeylaget, nu vet Krutov, Fetisov m.fl.

Men Putin är nästan läskigare, för vet ni, 60% av ryssarna har ingen aning om att Navaljny ens finns. Nu ska ha sitta i fängelse för att han inte dagligen infunnit sig hos en myndighet då han tidigare dömts till villkorlig dom. Men han låg i koma, i ett annat land, vilket Putin själv godkänt. Han medger också i och med sitt jultal att han är kapabel att mörda meningsmotståndare.

Vårt närmaste (jo Finland ligger som broms) granne….i Öst.

Så, man tappar tron på mänskligheten. Igen och igen. Jag hörde också idag av en vän att folk låtsas att de ska hoppa ned på tunnelbanespåret för att ta livet av sig…bara för att skoja. Att tunnelbaneförare kommer att köra ihjäl någon det VET de, det är vanligt men en av fem kommer aldrig tillbaka för det så en högst verklig rädsla man har när man arbetar. Det roar sig då viss gäng med att simulera…..tröstlös. Ibland tänker jag att jag vill bo på en egen liten ö, utan folk. Robinson Crusoe….det känns inte längre som ett öde, mer som en lisa för själen. Och sen religion på det. Jag har upprörts länge över sånt och idag började jag på allvar fundera på att läsa Satansverserna och att bota en fanatiker av Amos Oz. Jag har börjat på den korta boken tidigare men kommit av mig och tappat bort den i en flytt. Nu kanske jag har tillfälle att leta rätt på den?

Ja, desillusionerad, och ja, huvudvärk och JA, FEBER!

Onsdag ska jag gå till neurologen. Jag hoppas på bra behandling mot helevetesvärken.

Jo, vet ni att Ryssland tidigare påstod att inga söp där, och det rimmade väldigt illa med vodkakulturen och det faktum att mäns medellivslängd var 64 år, nu 72. I Sverige nästan 10 år längre? och att våld i familjen var /är? väldigt utbrett…..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen