Få ut det mesta av livet…

05.36 huvudvärk och 37,8 grader. Mitt nya jag. Jag funderade en stund på om jag skulle sälja min relativt nya fäktutrustning. Den kan ha kostat si sådär 6-7000kr, kanske mer faktiskt. Men, jag ska ge det några månader till innan jag för alltid ger upp tanken på att kunna bli frisk från detta. Återigen tankar på att jag ska få cancer i precis hela kroppen, speciellt rädd är jag för hjärntumörer och pancreas. Dåliga prognoser och den sista, går apfort att dö av.

En gullig kollega kommenterade mitt mående from afar… Att det tycktes finnas ett samband mellan aktivitet och försämring och att hon tyckte det skulle bli spännande att följa min planerade rehab. Jag var ingen muntergök precis när jag svarade för jag hade både mkt värk i skallen och nästan 38 grader så…svaret blev detta, sista meningen ska vara hur det står till på hjärnkontoret.

Men, sen försökte jag tänka bort det, tänka att alla virussjukdomar ju inte ger cancer 10 år senare…och så tog jag en jävla sumatriptan. För att få lite lugn i skallen. Och så gick jag upp. Tänkte att jag sldrig mer skagå in på Bloggbevakning (mitt fönster mot influencervärlden) för jag blir så upprörd över hur mycket idioter det finns. Sist nu till min förtjusning INTE i kommentarsfältet dock. i princip ALLA var rörande överens om att influencers som tigger ”likes” för att kunna fortsätta lägga upp bilder på omöjligt stora rumpor i förhållande till overkligt smal midja osv. Folk tyckte att de kunde sluta lägga upp skit på IG istället, och MÅNGA erkände att de bara följer folk som man förr gick på en ”freak show”. Och det är lite så jag tidigare sett på det när jag följt en del. Och då kan jag säga att jag följer ”fin freaksen” alltså inte de som gör ölreklam mha sina barn osv.

Men ändå, rubriken handlade inte om det till en början. Det jag tänkte skriva om hängde ihop med kaffebryggande. För jag görde på Meny på P1. Om hur man EGENTLIGEN ska göra kaffe, vilken sort osv osv. Och efter det mycket ingående programmet tänkte jag att jag kunde ta fast på tre saker. Väta filtret INNAN, fukta kaffepulvret och sen VÄGA upp vatten och pulver. Och maken gillade, det vanligen lite sura försvann. Jag orkade med exakt TRE sådana kaffekokningar innan jag gav upp. För måtten vi har är ganska lika de, det skiljer på några gram…vi har köpt bra filter och har en fin och dyr bryggare….men om katten själv fick välja…då skulle man ha koll på VARIfrån kaffet kom, på vilken typ av land det odlats (smakerna då), inte köpa färdigmalt (såklart för det tappar arom), man skulle inte köpa så mycket som vi vanligen gör för det blir gammalt så hälften dvs 250g rekommenderades. Och så skulle man helst KOKA kaffet……och jag tror inte det var alla trixen.

Jag vill ju få ut det mesta av livet men så mycket är jag inte beredd att satsa, ärligt alltså. Jag kör på med Mollbergs blandning, jag kan tänka mig att väta filtret, det var enkelt men sen måste jag dra en gräns. Jag hinner inte med. Jag går hellre över till te faktiskt.

Hur orkar folk? För om man ska dricka kaffe på detta sätt tar det över en stor del av ens liv. Tänk er då om ALLT skulle göras efter kosntens alla regler, champinonerna blancheras, vinet sabreras osv….då hinner man inte med mer.

Nu är jag klar med detta. Jag vet att det fins nördigare sätt att dricka kaffe på. Det räcker väl för mig. Hej Moccamaster, jag liter på dig!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen