Vivienne Westwood å jag

Jag fick tips av min vän Kesper som jag delar MÅNGA intressen med att gå och se utställningen på Millegården. Och det gjorde jag. Han hade utlovat att man fick vara i splendid solitude där. DET var emellertid fel. Men det var lagom med folk. Fast det lilla filmrummet gick vi inte in i. Jag tog med dotter nr 1, 3 och 4. Nr 3 ville stanna i Uppsala och killarna var på läxläsning med sin pappa och min mor. Jag hade en fantastisk dag. Solen sken. Och sen regnade det, och sen solsken igen!

Pappas reg skylt. Mammas nokstäver är NGR. de parkerar EJ intill varandra….
Här har ni mig, nr 3 och 4. Ingen annan ordning än den de är födda i. Jag tog Vivienne på orden. When in doubt OVERDRESS! Jag ska fortsätta med det.

Jag älskar draperingar, skrädderiet, tyget, färgerna och jävlar i min låda jag ska använda alla mina sparade tyger nu och göra om dem till kläder och bära dem huller om buller. Ffa alla kilttyger och tweed!

Jag vill ju ha den här, EXAKT denna, mönstret, färgerna, modellen. För alltid, jag är kär. Jag måste bara få veta om det går att få tag på en sådan! Eller…så får jag ta alla bilderna jag tog på den och gå till en sömmerska….och så måste jag typ handmåla eller trycka tyget på bomullsmuslin….

Maken var inte imponerad men min svärson villa ha ALLA bilder jag tagit på herrkläderna. Och jag vill också ha manskläder, jag har alltid älskat det. Jag vill kanske vara en man. Är jag en transperson då? För killar får så jävla mycket skönare grejer gratis, de blir längre, starkare, de kommer undan ålderns tand. Men….då hade jag inte kunnat föda barn. Fast…det var jävligt jobbigt när jag tänker på det, asjobbigt. och jag tror att det just nu kan vara svårare än någonsin att vara man…hörde något om kvotering i förrgår, att det tvingat killar att bli mer kompetenta…alltså, när kvinnor kvoterades in så höjdes nivån på männen….hur ska man tolka det? Att de bara kvoterade in supersmarta kvinnor? Vet någon får ni maila mig.

Puss och kram och gå till Millesgården och ta med ett litet barn som går på äggvanding för om de läser alla ramsor, hittar alla äggen så får de en chokladhare! Som är asstor!

Nästa stop bli Giacomettiutställningen. Något glatt sa doktorn att jag skulle göra och det är lite som en hommage till min framlidna faster som älskade Giacometti och fick mig att lära mig mer om honom. Och efter det, när jag hämtat kraft väntar Thielska. Så var det med det.

Kram!

Puss

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen