Tio tusen steg senare

Dagens äggskörd….jag äslakar dem. Maranen värper de största bruna men bara varannan dag…så imorgon får jag FEM ägg!!!
Innan snöstormen kom och fick mig att ångra däckbytet i fredags tog vi killarna och två av deras vänner på en promenix till OK/Q8 för de har så god mjukglass. Väl där var väl vi de enda som INTE stannade i butiken alla sex…jag stod kvar och väntade tålmodigt på de fyra lyxshakerna….och sen fick jag MIN belöning! En våffla med mjukglass och saltlakritsströssel….men, de gör dem för stora. När vi alla kom hem var vi proppmätta och bara flåsade. Jag mest av alla såklart. Jag flåsade redan på väg dit. Men väldigt gott.
Igår såg barn och maken Avengers. Varenda superhjälte man kan tänka sig var med i den och sen gröna kvinnor, kvinnor med tentakler osv. Jag skrev en snutt och försökte undvika att dras in i den galna handlingen där en räv eller något kör rymdfarkosten….en del har fantasi. Jag kämpar oftast med att frångå sanningen bara en aning när jag hittar på scener. Att skriva nåt så galet som Avengers skulle kräva LSD för min del tror jag….
Jag försökte se klockorna i St Mary igår med Ingrid Bergman men somnade sittandes…jag vet inte om jag ska göra ett nytt försök eller ej…..
Min glass! Jag tyckte den var snygg på nåt sätt. Jag fick hejda den vänlige glassmaskinisten för han ville göra den STÖRRE! Jisses, då hade jag spräckts! De satsar på en ny uteplats. Bra drag, det har sett för jäkligt ut där faktiskt!

Jo, det har hät grejer. En journalist kontaktade mig ang det dåliga underhållet i skolorna i vår kommun. Jag har haft synpunkter för några år sedan och skrivit insändare. Men det var interodde läge att ha med mina ord så jag framstår som Ekerös största gnällkärring…så jag puffade för att en väninna skulle säga vad hon tyckte. Och jag gick runt skolan och fotade mögliga fasader osv…jag lyckades engagera tre personer för att det skulle bli en br artikel. Kände mig nöjd. Sen på väg hem började jag och intervjupersonen prata om IES Bromma och att våra barn klagat på maten en längre tid och vägrar äta där….och att man får mail med uppmaningen att barnen ska ta med ”snacks”. Jag trodde i min enfald att det kanske var just mina barn som var kräsna men efter en kort rundringning visade sig att ALLA jag kontaktade hade tänkt samma, en hade till och med skrivit till skolan om detta. Så kanske jag har dragit igång en aktionsgrupp för att få IES att skärpa sig. De drar in miljarder, de kan ge barnen anständig mat. Inte som nu, vatten och bröd för det verkar vara vad barnen äter….jag var aldrig en älskare av skolmaten men man åt. Det var inte ÄCKLIGT!

Vad mer? Planterade om tre tomatplantor. Sen vila. Fick ett mail om att mitt senaste utkast på en deckare också kunde vara intressant…..och jag undrar….hur jag ska hinna med/orka osv. Men, det mesta är skrivet sedan tidigare. Har skickat manus till förlag men pga att 2020 var året då ALLA skrev en bok eller två har väntetiderna varit långa. upp till ett halvår.

Nästa vecka: mån Fysioterapi, Ons: Optiker, Fre: arbetsterapeut….och jag ser fram emot att barnen går i skolan för jag blir helt slut i pallet av att vara med folk hela dagarna, laga mat, plocka saker från golv, vara gullig (asdålig på det nu) och sen….orka med att äta själv.

Måndag blir en vilodag och de 10000 stegen jag tog idag känns av, vi får se hur det lir imorgon eller om jag är tillbaka på banan. Bara yttepytte feber idag. Men istället superdålig syn?!? optiker på onsdag känns väldigt relevant!

Sov så gott!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen