Optikerbesöket

Oj oj oj vilket antiklimax. Jag som sedan jag fyllde 46 har använt läsbrillor i ganska svag styrka när jag sytt fingrar, klänningar, läst smått osv har efter Covid-19-infektionen känt ett allt större behov av glasögon. Idag kom jag efter mer än sex månader till en optiker på DS rehab. Och…håll i er nu! Jag ser PRIMA! Alltså, jag visste ju att jag inte har något synfel men att åldern tagit ut sin rätt och jag behöver mellan 1,5-2,0 på läsglasögon på nära håll. Men, han berättade för mig, för det var en trevlig man vid namn Jan. Att mitt problem som många med samma sjukdomshistoria beskriver är att vi trots detta ser suddigt…som en inre dimma. Han förklarade det, i likhet med övriga läkare jag talat med gällande värk och postcovid att det är mer som en överhettning av systemet.

Infektionen har skadat vårt filter mot omvärlden lite.

Jag köpte det helt och det visade sig också när han började göra lite psykedeliska saker mer ränder att jag tappar balansen. Och kan förklara varför jag kan bli yr när jag går, stöter i, missbedömer avstånd och slår sönder saker. Jag har liksom lite eftersläpning och för många intryck stör.

Samma med att hålla mer än en boll i luften. Säger det pling blir det pannkaka….

Och vad lösningen på det?

Jo, att sitta på en stol och stirra på en prick och låta maken vifta och störa mig varje dag i 30 sekunder och sen på egen hand sitta på en stol, fixera blicken och den antingen nicka eller skaka på huvudet….

Vi börjar direkt såklart! PÅ fredag kommer arbetsterapeuten hit och jag är mycket tacksam över att städhjälpen var här idag.

Jag plattade ut håret på vägen hem för jag behövde hämta en inhandlad cykel. Då visar det sig när jag ska ställa den vid bilen för att öppna bakluckan….att de säljs utan cykelstöd. Jag gick tillbaka in och frågade om det verkligen var så…och då meddelade han glatt att de såldes separat, för just den modellen fanns för ynka 120kr. När man köper en cykel för över 5000kr till ett barn och sen ett lås för 630kr….vad blir nästa steg, cykel utan styre, men som säljs till, sadel? Ekrar…bygg din egen cykel typ?

Det hänger ihop med dagens mest traumatiska händelse. Jag försökte återigen starta min splitternya iPhone som legat 10 dagar i en låda….men igår kom bankkortet till dosan. Och så kunde jag då äntligen…INTE sätta igång det mobila bankidet på telefonen. För man behövde ansluta med sladd….och det provade jag…..EFTER att jag hittat ett mellansteg mellan USBsladden och den nya porten på min SPLITTERNYA MacBook air…..suck. Men det gick inte ändå för man kunde inte ladda ner nåt jävla bankidprogram på min NYA dator AAAAAAAAAAAAAAAAAAA utan vi testade från min gamla…..där det brukat funka men då var den för gammal och nu fick jag koppla in min make för jag var räd att få feber, en hjärnblödning OCH en hjärtattack. Och sen fick vi ta HANS några år äldre MacBook nånting och ordna det hela. PÅ ALLVAR!!!! Minns ni at jag sa att telefonen kom utan laddare? Alltså den som stoppas in i väggen, sladd fick man gu bevars.

Och sen undrar man varför inte folk i fas 1 inte märker att de blivit kallade för vaccination via 1177 i deras förbannade APP!

Så, nu är jag het omtumlad. Och har en telefon utan skal i en modell jag inte vet vad den heter UTAN skyddsskal vilket i mitt nuvarande tillstånd säkert kommer spräcka inom två dagar om jag inte kommer iväg och kan hitta ett passande skal. Men, det är iallafall kantig, så jag får ett fast grepp. Idag saknar jag min hajfenstelefon faktiskt. Den kunde man sula in i väggen utan problem, den brydde sig inte om sådant. Nu vågar man knappt andas på telefonerna!

HU!

Och ja, jag klippte topparna. och köpte glatt mina första pilotbrillor som inte gör att jag snorar när jag läser och vet ni? Jag köpte 1,5 och ser prima. Jag ska bara läsa kortare intervaller och sedan titta mor, bara en minut eller så så ska det nog gå bra.

Och där har vi min akilleshäl igen. Göra lite, göra lagom, vila…..men, bevisen radar upp sig. Jag behöver VIIIIIIIIILA. V I L A Rest, pausa, re la la laxa! Det svåraste som finns. Jag skulle hellre bli sövd tror jag….

TJA!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen