Extraskatt för idioter?

Minstingen har gått klart nybörjarkursen. Signerat av en olympier no less! Nästa vecka börjar hon på allvar! Så spännande!

Innan ni läser detta, en senare korrigering efter att ha LÄST PÅ! 27 EU-länder HAR en lag mot detta. Italien opponerade sig för det kränkte yttrandefriheten men det rör sig då om att OFFENTLIGT förneka förintelsen. Men, jag tänker ändå, vi kan inte hålla på så här. Tänk Alla folkmord, Albanien, krigen (Vietnam, inbördeskriget i Rwanda osv), vi kan inte detaljstyra folk då närmar vi oss en totalitär stat dvs Nazityskland, Sovjetunionen, Kina, Nordkorea och…ja suck, det finns många fler exempel än jag ens minns så här innan kaffet…och historien är LÅÅÅÅÅNG, vi brände häxor, inkvisitionen förr eller senare glöms allt bort, ingen av oss var med när en massa fruktansvärda saker hände, ingen vet ens om Jesus fanns och i hans namn har många gått under, bränts på bål, torterats och kastats i vatten för att se om de skulle flyta eller ej….så nej. För det länns annars som man måste ha en tidsgräns för vad som ska typgodkännas för sanningar…..Vi läser nu om Vikingar här…de hade trälar, offrade folk, man kunde välja att bli träl/slav för man var fattig och det är inte så jävla länge sedan, det var på vår mark. De var också människor. Man vill inte tänka på vilka vidrigheter de utsattes för och sannolikt är vi alla här en fortsättning på dem i form av DNA…. Ska inte de få upprättelse också då?

Vi får nog dras med att vi är olika, vi verkar gilla att bara gilla vår egen sort och älskar att hata olika. Därför är det viktigt att INTE förbjuda saker som att tycka olika….tänker jag.

Så här såg inlägget ut innan jag visste så bra som ovan!

När jag vaknade kände jag efter noga, jo, det var nog feber. Ansiktet hettade och värken lurade bakom höger öra. Maken sträckte sig efter mig och drog mig till sig. Vi viskade lite om ett av barnens skolor…vi är lite oroade kring maten, att läxorna är en kamp och om vi ska lägga oss i mer….sen var han så där gullig som bara han kan vara och ställde högt frågan hur just han kunde ha fått en så vacker fru?

-Ingen jävla aning svarade jag….för sån är jag. Svårt att ta en komplimang. OCH jag kände mig plufsig, febrig och med värk, väckt på tok för tidigt och helt torr i munnen. Men söt är han.

Han berättade sen lite finissigt att S hade föreslagit en lag som förbjöd att man förnekade förintelsen. Bötesstraff. (Om detta stämmer alltså, jag har INTE hört detta eller läst själv). Jag ställde mig frågande till detta men jo, han sa att det berodde på att de sista överlevarna nu dog ut och för att ingen snart skulle kunna minnas detta…….

-Så, sa jag, de ska betala pengar för en sak de inte tror hänt…..men de kommer ju fortfarande TRO att det inte ha hänt (jag menar vi har ju inte omskolningsläger med slavarbete här , ÄN). De kommer ju få betala böter hela tiden då (logiskt tycker jag)

-Ja, precis! sa han då. Extraskatt för idioter!

Och jag förstår verkligen att det är viktigt att man inte hetsar mot folkgrupp, tro mig, vi är personligen berörda av detta. Man ska inte gasa varken judar, romer, funktionsnedsatta eller homosexuella. Om jag skulle vända mig till ett barn skulla jag säga, Ajja bajja!

Men, det finns miljarder saker som vi redan glömt i historien. Pariskommunen hörde jag om i förra veckan….t.ex det var 150 år sedan. Man hade ihjäl varandra och krigade grupp mot grupp sannolikt sedan mänsklighetens gryning och talade illa om varandras olikheter. Kolla på Myanmar…där har den lilla minoritetsgruppen rohingyer….Ett land vars legitima ledare fått Nobelpriset…shall I go on?

Människor är inte smartare än hur de blir uppfostrade. Om de uppfostras av folk som hatar judar, romer, svarta, vita eller ett gäng som tror på det flygande spagettimonstret (där räknas snart jag in) så är det ju väldigt svårt att komma med en LAG för att förhindra detta….Folk mördar varandra, gängskjutningar, slår sina barn och….hm…..är det kanske inte då bevis för att vi MÅSTE ha en lag mot förintelseförnekelse????

Paniken sprider sig, de sista överlevarna närmar sig 100 år, de var få från start men så kan vi inte göra. Det blir svårt med kommunister då också….för Stalin hade ihjäl en hel del folk också…Tyskar bland annat. Engelsmännen med….jag tänker att just i brinnande nyet är Antivaxxers en fara för hela planeten….shall I go on?

Men, detta är en tanke bara, jag vet inte om de kommit på något så idiotiskt, jag skulle INTE bli förvånad. Men med bra undervisning kan man faktiskt LÄRA folk saker. Svårare att omvända vyxna (utan läger då som jag iofs inte tror har den önskade effekten utan snarast den motsatta). Jag har på allvar hört att en invandrad kille, som är muslim berättat att i hans mellanösternska hemland inledde man varje skoldag med att samla alla elever på skolgården och sjunga en liten sång om att man hatade amerikaner, fransmän och var det..judar och SEN började lära sig korrekta saker i den korrekta skolan. Där hade man sannolikt fått böta om man påstått att förintelsen faktiskt ägt rum. Vad tror ni?

Jag börjar tröttna. Vi kan inte ta oss in i folks medvetanden, nej, det funkar inte, och styra deras tankar och värderingar. Vi kan nudga dem med lagar, pilar, puffar i ”rätt” riktning dvs det som den stora majoriteten för tillfället tycker är rätt. Lägg istället kraft på utbildning, och för de som upprepat kastar Molotovcoctails mot synagogor, kyrkor, moskeér osv eller för all del tuttar på hemlösa som sover under broar. Alla som hatar och agerar på det kort sagt. LÅS IN! Lång tid, böter vad det fånigaste jag hört.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen