Bra jobbat politikerna

Har ni också känslan av att det var bättre förr?

Jag vet, det var inte BÄTTRE förr om man tänker på infektionssjukdomar, fattigdom, ojämställdhet och träldom….om i Life of Brian när The peoples Republic of Judea….”what did the romans ever do for us? -Sanitation?!”

Men. Nu har fransmännen knäckt Encrochat….och en till Sky(?) lite billigare version. Och de kriminella, mördarna och knarkhandlarna kan komma att tvingas tillbaka till att vara analoga, skriva lappar, mötas IRL….hoppas de kan skriva bara annars blir det klurigt för dem….Men då hör vi: Polisen har inte tillräckligt med utredare, de drunknar redan i redan begångna brott, rättssystemet är underbemannat det med och överbelamrat med ärenden och slutligen FÄNGELSERNA är fulla…..

Mm länge har högern velat satsa på rättssystemet och L (var det de?) tyckte man skulle hyra fängelser i Somalia….och vad har hänt? Nada. Polisen skulle kunna sätta dit de här personerna men de är hälften så många som de borde vara, S talar om att de ska bli 10000 fler…..det är en underskattning. Och….kan de få fokusera på det e VERKLIGEN ska göra? Lösa brott! Inte hålla på med sidouppgifter som så många andra.

Vad göra? Satsa på att locka till polisutbildningen (bättre, intressantare utbildning, högre lön och en mer attraktiv arbetsgivare, fler jurister och högre lön för dem som arbetar på åklagarsidan och sen bygg fängelser. Stora, ta I. Gör inte som Ekerö kommun som bygger TRE filer när de bygger en väg, bygg fyra på en gång eller varför inte sex? tre i varje riktning. Så tröttsamt med närsynta politiker som inte kan tänka framåt.

Och ja, jag blir arg, trött och har feber. Men DET är ju också sen gammalt!

Jag hoppas att politikerna får sig en riktig tankeställare nu, inget är viktigare för en demokrati än att vanligt folk känner sig trygga. Gängkriminella knarkarmördare som gruppvåldtar folk ska inte färdas i hög fart på våra vägar. De ska sitta inlåsta och läsa poesi. Jag kan välja vilken!

#ettstraffvärreändöden

Ps. Lite senare hörde ag om etiopiska och eritrianska övergrepp på bl.a kvinnor…sexuella övergrepp i form av gängvåldtäkter av så många som 20 män mit en kvinna som också fört upp spikar och stenar i hennes underliv….har man hört det förr? JA, i Kongo. Där har man även fört upp vapen i underlivet på kvinnor som avlossats inuti dem. Skadorna som uppstår av det kan man inte föreställa sig i sin vildaste fantasier men urinblåsa, fortplantningsorgan och tarmar och inre organ trasas sönder och kan döda eller för livet invalidisera dem. Och jag undrar, när kom detta på modet? vet någon kriminalhistoriker det? Man blir förtvivlad, tappar hoppet och undrar på allvar om det är så här mänskligehten var menad att bete sig. Är det knark som gör att folk helt tappar sin empati? Är det grupptryck…för sexualitet handlar detta INTE om. och om det gör det….då är lösningen enkel. Antitestosteron, inlåsning på livstid eller swosh iväg till Mars.Ds.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen