Skrivande

Vår utsikt från vardagsrummet är verkligen svårslagen.

Att avsluta kapitel är en sådan skön känsla. Bocka av. Men det blir också lite tomt, Man måste kraftsamla inför nästa uppgift, finna inspiration och jag måste ju…..VILA också. Senaste dagarna har jag haft feber, oväntat? Njae men jag mådde bättre ett tag. Sen kom veckan med optikerbesök, hembesök av arbetsterapeut och…ja livet. Jag har tänkt mkt på Hanne Kjöller….det kan ha bidragit till feber kanske?

Jag har kontaktat sjukvårdspersonal i USA för att höra om denna ”kultursjukdom” finns där…de har ju inte samma skyddsnät och kultursjukdomar borde i mitt tycke vara mer ovanliga där då man inte kan få bidrag, sjukpenning osv. Vi får se vad jag får för svar. Sena har jag pratat med husläkare jag känner här och de är precis som jag förvirrade kring detta men man kan kanske ana att högpresterande kvinnor med mycket på sin tallrik och överarbetade är mer infektionskänsliga…det är inget okänt alls, snarast väl beforskat. Men tänk om det är tvärt om nu….att viruset gör oss mer trötta….ja vem vet. Jag kände mig inte ett dugg utarbetade eller stressad när jag blev sjuk, tvärt om, slappaste jobbet jag någonsin haft tror jag och ändå detta.

Nästa ämne. Jag har gåt med i först en sen en till grupp på FB för folk som kört fast i sitt skrivande och sen en där an som ”expert” i ett ämne kan hjälpa folk som skriver med detaljer och research….och upptäckt något. Dels att tonen är ganska hård bland vissa, och att andra verkar ha noll koll på vad de skriver om, inte kunna hitta på namn, inte kunna skrivregler, inte veta vad de vill skriva om(!?) och en del…..vill att man skriver deras böcker (alltså ger förslag på beskrivningar av scener). En person utmärkte sig i båda grupperna och drog på sig en del ilska som togs emot som vatten på en gås. Jag har nu lämnat båda grupperna för det blev till slut som en freakshow, jag sögs in i det hela med hakan hängande. Lite som att följa en influencer som kränger myskläder, overksamt smink/hudvård eller bara stavar jävligt dåligt och syftar fel. Så, ingen mer tid läggs på det.

Jag såg Sanningen om hudvård igår och gläds åt att jag inte lagt 2-3h/dag på att smörja på eller av mig. Då hade det aldrig blivit några böcker. Jag är också glad att jag sedan kanske 8-9 år gör egen hudkräm av det som finns i skafferiet och bivax som många har här ute på öarna. Det tror jag är ännu bättre än Nivea som tydligen var bättre än alla upptänkliga andra dyra preparat…

Jag bloggar från sängen. Idag är en vilodag, huvudvärk sedan..är det tre dagar? Vet inte längre men det tröttar även om medicinen får värken att försvinna. Idag ska jag köra en fotbollsväska till en dotter och sen förmodligen laga frukost, lunch, middag och plocka upp efter detta…mer blir det inte.

Maken ska ta F till två träningar och köpa ett pat springskor till honom. That´s it!

Så, jag sitter still i båten, håller kursen och vilar. Imorgon blir det avslappning deluxe då jag brukar somna…och sen…nada. Ta hand om kycklingar kanske?

Ajö!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen