Tylla talar ut del…alltså, jag kan faktiskt inte räkna än.

bild
Får jag presentera, den galna diskokycklingen. Och sen ser de på TV för dinosaurier på detta ställe. Om utdöda människor i 80-talskläder. mamman hade fått tuppjuck!

 

 

Hej igen! Nu är jag med i matchen igen. Jag har fått komma hem till stället där jag egentligen bor. Jag blev ”utlånad” i tre dagar för att de långa skulle resa med mina två  små medboende till något annat land…!?! Har ni hört! Hur tänker de?

Men jag ska inte klaga, jag hade det ganska bra hos de två långa runda. Jag känner dem ju sedan förr dessutom. Hon den ena runda är ganska lik den som kallar sig mamma. Jag har hört att min långa kallar denna runda ”mamma”…Mycket förvirrande. I vissa sammanhang kallar hon henne mormor också. Samma med den andre gamle runde, han kallas omväxlande pappa och morfar. Gör de detta med flit? Förvirrar en eller…? För jag har fullt upp med att separera omvärlden från mig själv här och att lägga in dubbelbeteckningar på vissa långa är ju inte direkt till någon hjälp.

Jag var iallafall där tre nätter. Jag har sovit där tidigare. Jag verkar ha en egen säng där. Kanske de funderar på att lämna bort mig permanent? Gud vet vad dessa stora långa tänker. Jag sov gott första natten. Det berodde delvis på att jag varit lite krasslig senaste tiden, men också på att de hade någon galen dansande pälsklädd gul grej som jag fick leka med. Påskkyckling hette det tror jag. Helt urspårat. Men jag spelade med och dansade lite, det filmades. Det filmades ganska mycket denna helg när jag tänker på det, de kanske säljer dessa videos och tjänar grova pengar på mig som JAG aldrig får se röken av troligtvis….Ett jävla sätt faktiskt.

Min egen långa människa gör likadant. Hon hänger förresten ut alla i sin omgivning på nån hemsida…vissa av mina lite äldre bundsförvanter, tonåringarna, de är skitförbannade. Så fort jag lärt mig språket ska jag organisera oss mot detta. Det har jag tänkt länge nu. Det finns ingen anständighet alls i den kvinnan!

Helgen alltså, jo jag sov första natten. Det brukar jag göra när jag är hos de gamla runda. För då säger de till ”mamman” att jag är sååååå duktig. Och det roar mig. Men det blir tröttsamt att fejka sömn en längre tid och den där jävla kycklingen gick mig på nerverna dag två så jag tänkte att jag skulle ge dem en match andra natten. Detta sammanföll med att ”mamman” skickade ett meddelande som plingade i sovrummet till ”mormodern” och då passade jag på att låtsas vakna. Dubbelfinten kallar vi det. Då får skriken extra effekt. Jag vrålade av och till hela natten så ingen av de TRE långa runda i huset kunde sova. Den tredje var en kille som heter Lennart, han kallar mig sin fjälla. Han verkar gilla mig faktiskt. (Kanske man skulle bo där?) Ni vet han som är 83 vårar men ändå piskar ”mamman” i skidspåret…Jo jo, snackar om att hon håller formen. Det är förbannad lögn kan jag säga. Hon äter bara skräpmat hela dagen och sen låter hon er tro att hon är hälsosam. Vilken bluff!

De gamla runda var ganska möra på lördagen och lät mig vara. Jag slapp helveteskycklingen iallafall och fick påskgodis. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till godis faktiskt. Jag har hört att det dödar i långa loppet men det är ju väldigt gott alltså….Hjälp! Jag håller på att bli som min ”mamma”!!!! Måste kanske detoxa på socker i veckan, DET skulle verkligen göra mamman upprörd! Hon HATAR sådant!

Morfadern är ganska kul faktiskt, iallafall om man jämför med mina långa. Han lär mig en massa saker som ingen annan kan. Hur man välter mattallriken på huvudet och annat skoj. Fast det funkar ju bättre på honom än på mig, jag har ju hår. Därför måste jag tvättas när han lekt ett tag med mig.

Han har tydligen lärt mina tonåringar kul grejer tidigare, mamman tycker inte riktigt om det. Yoghurt i håret har jag hört talas om och som sagt mycket godis i byxfickorna är det…Jag måste verkligen ta mig en funderare kring detta besynnerliga godis.

Mormodern verkar gilla den där gubben ändå. Hon skäller lite på honom när han lär mig vissa saker men det verkar inte riktigt allvarligt. Inte som när mina vuxna ryker ihop. Då jäklar ska ni se på grejer. Mamman kan verkligen detta med verbala angrepp. Jag gillar det lite för hon verkar kunna få in några femettor ibland. Meeen å andra sidan hjälper det bara för stunden. Han min andre långe kanske är hörselskadad? Kanske man blir det av att bo ihop med en som pratar så mycket. Note to self : flytta ihop med en tyst och snäll person!

Mormodern har badat mig rätt mycket (troligtvis för att jag smetat in mig i godis som den där andre runde ger mig) det gillar jag. Men jag blir lite torr av det. Då smörjer hon mig med hudkrämer eller något. Mamman har sagt till henne att smörja mig med något klet hon tillverkar själv…HELLO!?! Vilket århundrade lever vi i?? Hade det varit för 10-20 år sedan hade hon blivit bränd som häxa, tro mig!

 

bild 1
Här är jag med en av mina bundsförvanter. Han lär mig något, jag vet inte vad men det är fysiskt. Kolla kläderna, vilket skämt!

 

Nu ska jag sova snart. Jag fick komma hem på tredje dagen. De hade köpt en muta till mig, en klänning, typ, från nån finsk producent. Såg ut som en städrock. Konstigt detta, hon gnäller på städningen men vill göra om mig till sin klon. Inte riktigt genus PK i min bok…

Jo, jag var ju lite putt för att de bara struntade i mig och åkte iväg själva så jag spelade lite cool när de kom tillbaka, man ska ju inte ge dem allt för mycket kärlek när de behandlar en styvmoderligt. Jag fick höra en passant att mormodern och morfadern hade lämnat nån som heter  Calle nästan en månad när han var liten för att åka men en som hette Anna till Karibien. En annan gång lämnade rundingarna den där Anna för att åka något som kallas skidor i Verbier, hon kände inte igen dem när de kom tillbaka. Kanske jag ska testa det nästa gång? Det verkar som om vår ras blir klokare med vikten..jag kommer bli skitsmart då.

Gonatt!

 

bild 2
Å vad trött jag är…ZZZZZZZ. Eller vänta nu, jag ska hålla på ett tag till och skruva på mig, då kanske hon fattar hur jäkla dum hon varit som lämnat mig…

 

 

 

Hej kära läsare!

 

Vi är hemma nu. Det var tre eller snarare två fina dagar och tre nätter med killarna i Danmark. Det kändes lite hårt att lämna lilla T men hon klarade sig bra enligt mamma. Hon skickade fina filmer på när T dansade med en gullig kyckling som spelade discomusik. Hon verkade ha jättekul. 

Andra natten gav hon dock inte någon en blund. Hon var lite hostig och ynklig och till på köpet smsade jag precis när hon somnat. Stackars mina föräldrar. Fast man kan ju tycka ett de borde lärt sig att stänga av ljudet på telefonerna. Det kan ju faktiskt hända att någon ringer som INTE vet att de har småbarn på besök..Herregud de börjar bli gaggiga kanske? Måste komma ihåg att visa mamma var ljudknappen sitter på iPhonen. Äntligen har hon gått över till Iphone, tidigare var hon ännu värre, med en HTC. (Ingen kunde hjälpa henne utom brorsan. Han excellerar med att känna till HTC, detta vidriga tekniska påfund).

Klokare med åren…jag vet inte. Hur som helst,   på lördagen var de som zombies. Lennart (min farbror vallakungen)med som inte är van att bo med barn. Han lär nog inte erbjuda sig som barnvakt någonsin efter detta. 

Jag tyckte inte hon verkade så ledsen när vi sågs till slut heller, hon börjar kanske förstå att man inte försvinner för evigt. Eller det kanske är för tidigt? Kanske hon glömde att vi fanns? Hemska tanke. Mina föräldrar drog iväg med mig till Karibien -73 ganska länge och lämnade brorsan hemma. Sådant gör man väl inte längre? Eller, jag skulle inte klara det iallafall. Hönsig är ordet. Inte ska jag bli som min mamma heller, mata barn med godis och bada dem så det blir torra som fnöske. Tur att jag kokat ihop en salva till Tylla och lämnat där. Tvättmani, det är inte för mig.

Nej nu ska jag vila mig, det har varit en lång dag med läkarbesök och påföljande apoteksbesök (på klotets långsammaste apotek) som nästan ruinerade mig. Maken ligger här och vill språkas, jag ska försöka viska, annars kraxar jag bara.

 

Gonatt!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen