Saltkråkan 2.0

Vet ni, jag gillade Stina bäst. Och ville vara Maaaaalin som var så snygg.

Jahaja, en ny version av Saltkråkan….suck. Hur ska det bli? Med eller utan mobiltelefoner/ipads/dataspel…..

Jag har försökt att läsa Pippi i Söderhavet, min gamla slitna bok med mina små krumelurer i men det blev för plågsamt, svårt rent av att rensa och byta ut orden. Den behöver en omskrivning utan att tappa det roliga i den. Vem ska våga? Agatha Christies familj har anlitat författare för att uppdatera hennes böcker och jag lovar, det behövs. Jag försökte nyss läsa en gammal ärvd bok, en av de få jag inte läst. Men, nej, det var för gammalt, passar nog bäst som filmer tror jag…

Men hur ska man kunna uppdatera Saltkråkan som bygger på att barnen är ”fria”, sysselsätter sig själva och gör lite farliga saker men där de farligaste sakerna är att flyta till sjöss eller bli fångad av smugglare…om vi ska uppdatera DET tror jag vi måste blanda in knarklangare och grooming….annars blir det nog inte samma spänning.

Jag förstår inte varför inte saltkråkan kan få vara ifred, som ett tidsdokument. Jag tror barn fattar. Vill man bättra på färgerna, fine, man göra i ny tappning. Nej tack faktiskt. JAG VET, konservativ bortom alla gränser men jag tycker att det mesta som SVT gör för barn är katastrofalt. Antingen är det rymden eller bara löjliga vuxna osv. Yxiga dialoger och jag ser inget av det. Jag har däremot fått barnen att titta på Fem myror är fler än fyra elefanter. Det är fortfarande kul!

Nu ska jag snart ägna mig åt Line of Duty, jag läste att det kommit en ny säsong, som jag har längtat efter en BRA kriminalserie. Jag har sett Scott and Bailey TRE gånger nu, det är inte friskt! Eller, den är så jäkla bra, rapp i replikerna och jag älskar dem alla!

Jag försökte mig på Bridgerton eller vad den heter, G Ä S P! jag såg listerian (blåregnet) och sen var det bra för mig. Jag försökte analysera vad det var som dödade tittarglädjen för mig…det var berättarrösten. Jag hatar berättarröster oftast. Men jag läste att Sanditon kommer med två nya säsonger! DET ser jag fram emot!

Och…jag har fått tillbaka lite skrivlust. Jag är så sträng med mig själv, bara göra en sak i taget för att orka. Jag har börjat arbeta och måste orka det först och främst, jag hade lite huvudvärksbakslag i veckan och då blir jag så sänkt av medicinen att det är omöjligt att hitta energin. Men idag fanns den där. Och jag har skrivit 30s nu. Men nu ska det marinera lite. Och vet ni, det händer verkligen i duschen. Jag älskar det, men svårt att hinna ur den och till datorn innan jag glömmer. Jag kanske behöver en sån dator som man har i obduktionssalar med plastöverdrag för att slippa smet och klet…jag har också övervägt vattenfasta pennor i duschen och sen skriva på väggen eller något…Men minnet är bättre nu, det kommer tillbaka, så härligt. Och på onsdag ska jag yoga…om jag inte återigen dubbel/trippelbokat på min återhämtningsdag….ska genast kolla mail mot kalender…

Kram!

Men va FAN! Den kommer på MÅNDAG!!!!!!!!! jag blir GAAAAAALEN! ska jag behöva se S & B en gång TILL?!? OCH jag hade dubbelbokat onsdagen så ingen yoga för mig….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen