Barnmat!

Det är minsann ingen lek att varje dag komma på, orka laga och sen få ALLA att äta maten men IDAG hände det! Så därför alla utmattade småbarnsföräldrar eller för all del alla trötta människor, ni ska få mitt recept som jag snickrade ihop i butiken…..MAT!
Älskar dem! Har fem krukor fyllda med samma, jag tror de kan hålla hela säsongen!
Älsklingsfärg. Men de står lite fel pga höns och rådjur. Till hösten ska jag försöka samla ihop ALLA tulpaner och div lökar till en lökrabatt, för nu växer de I buxbomen osv…
Suddigt jag vet men kolla, nu kommer alliumen i min REA-rabatt. 450 lökar för 200 pix på Plantagen i nov- Jag var sjuk då, maken grävde, jag placerade ut.
Queen of night, en favorit som jag envisats med i alla mina trädgårdar. femte gången nu. Men här tänker jag dö…no more flyttlass för mig. Möjligen ett hus till, i SOLEN.
Just i den här korsningen mellan Nockeby och Åkeshov blomstrar kreativiteten. En reva i ett gammalt träd har målats som ett monster och nu detta….MEN, om man ska vara petig kanske lite orange, och jämnare tejpning hade gjort stor skillnad. Men A for effort!

Här kommer receptet:

1 pkt minutkycklinfiléer. Salta och peppra, stek.

1/2 burk vattenkastanj

1/2 burk minimajs som du glr till 1,5cm långa bitar

1/2 burk böngroddar

1 tetra kokosmjölk

1 liten gul lök

1 grönsaksbuljontärning

salt & peppar

en skvätt soja.

Så, stek kycklingen först för en del barn HATAR att man blandar. Tar några minuter. I den pannan fräser du sen den stekta löken, har i alla konservgrönsaker, häller på kokosmjölke, lägger i en hackad buljongtärning, saltar och pepprar och sen sojaskvätten. Låt puttra. Nudlarna av asiatiskt snitt kokas 4 min. Du har en smashing middag på under 15 min om du är flink!

Det räckte till tre hungriga vuxna (två barn åt som en) och sen en matlåda. så minst fyra vuxna då!

Jag har inte koll på priset, jag bara råkade passera och blev sugern på vattenkastanj….och Edgar älskar allt asiatiskt…en grej han har. Han vill bli japan(!?) jag har inte sagt ännu att det är omöjligt men har lovat att vi ska åka till Tokyo när han fyller 15, jag älskade nämligen Japan. Så gärna för mig. Denna gång ska jag äta sushi också. och köpa med mig massor med knasiga saker hem. Att åka dit när man är 18 är bortkastat har jag förstått, men han älskar redan så det blir kul ändå (för mig). Han övar på japanskan så länge!

Kram och bon appetit!

A

Ps. Jo, jag hade en mkt bra dag, noll feber vid start, höll ett föredrag, tränade min lilla grej (gå långsamt uppför pulkabacken, göra statiska styrkegrejer med en gummigrunka) och sen föreläsning som jag fick beröm för(!) bra för självförtroendet när man är en dement 100-åring i övrigt och sen blev omslaget till boken godkänt av mig efter två rundor. MEN, sen till träning, stress, glömde en saxofon, trafikolycka som gav köer och…ja, middagsbestyr och då känner jag huvudvärken, febern…men den är OK, inte något som oroar direkt men ett tecken på överhettning. Så jag som trodde jag skulle börja fäktas igår…tänker om. Jag sa det till tränaren, jag kommer göra alla roliga moment, utvärdera och fortsätta träna lite, lite varje dag. Men jag är på gång, och snart, mer botox, logoped så jag slipper dopa stämbanden med kortison och …….mer tester, arbets-EKG, svar på lungröntgen osv osv men jag känner att det har vänt, jag ska bara balansera mig). Ds.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen