Språkkafé

Har jag berättat att jag försöker bättra på franskan?

Jag är med på ett digitalt språkkafé en gång varannan vecka och känner att det är så frustrerande, jag förstår nästan allt som sägs men det ÄR så SVÅRT att TALA! jag blir galen alltså! Jag vill ha en fransman här hemma som pepprar mig med vardagsprat och kanske lagar mat? Om jag någonsin ska kolla loss mentalt. För jag kan så mycket ord…jag bara hatar att säga fel. och jag kan säga att det inte underlättar när valen av ämnen vi ska prata om är som idag Vad Napoleon har för betydelse i världen idag….jag kunde INNAN detta om Nappe: Ont i magen/förstoppad (hade magcancer så det förstår man ju då i efterhand), gift med Josephine, gillade bin, krigade mycket och förlorade vid Waterloo, kom från Korsika och hade ofta en hand på magen när han avbildades samt att färgen på hans armés uniformer kommer från Lecoture (där jag faktiskt har varit)…jo, han uppfann triagen. Men det finns SÅ mycket mer som jag lärde mig idag. Han uppfann meritokratin och då måste man ju ändå älska honom! Han morderniserade Frankrike, införde lag och ordning i revolutionens anda. Och han hade typ 24 älskarinnor…..ja, läs på om Napoleon, mycket intressant man. Jag önskar jag var mer som han. Han blev bara 51 år. Dog på en engelsk ö Sankta Helena.

Hej hej i åskvädret!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen