Tonåringen talar ut…

bild
Detta var min utsikt imorse när jag hängde över tekoppen. Frukt- och elartikelskål kallar jag denna komposition.

 

 

För att inte ett enskilt barn ska ta illa vid sig så talar jag från början om att detta är en sammanslagning av  många verkliga händelser. Inte nödvändigtvis saker gjorda av mina barn, mig, min bror eller mamma, men verkliga saker, sett lite genom en tonårings ögon. För tro det eller ej, jag har också varit tonåring, en grymt envis, påstridig, stridslysen och skräpig typ. Det kan vara gener, arvssynd eller bara mänskligt i största allmänhet. Skitjobbigt i vilket fall och roligast på lite avstånd.

Tja, eller jag menar tjou. Det är jag som är tonåringen i huset. Fiaa. Jag tänkte ge min story här för det är inte helt sant allt som skrivs på den här bloggen. Morsan e helt hopplös faktiskt, hon missförstår och övertolkar precis allt. Tar det personligt alltså, allt som händer här. Hon fattar inte att det inte alltid är HON som står i centrum. Ett trosskydd i tvättmaskinen, på soptunnelocket, rakt ned på golvet under toan betyder inte att vi hatar dig! Alltså, varför skulle vi göra det? Du e ju typ den som städar så det är väl inte så konstigt att du hittar alla mina grejer?? Eller?

Så jäkla tröttsamt att höra hela tiden, chilla för fan!

Men jag tänkte berätta lite om mig, jag e typ 17, går i skolan, skitjobbigt alltså. Man har väl andra intressen liksom. Som snapchat, Kik, insta, tellen, mobben å så några serier. Förr var det lite Sims men det är ju sååååååå barnsligt asså. Men det var en fas, jag har gått vidare nu. Jag gillar sminkvideos bättre.

Så vi bor här varannan vecka. Sen hos farsan, eller pappa. Farsan gillar inte det ordet, farsan alltså. Han är så old school. Det är morsan med men det skiter jag i. Jag har tre småsyskon, skiiitgulliga men skiiitjobbiga också. Man får liksom inte ha sitt smink ifred. Eller tuggummin, eller nåt egentligen som man har i väskan. Morsan tjatar och tjatar om att jag ska stänga väskorna som jag slänger på golvet i hallen, eller typ ta hand om dem . Men ärligt, ta hand om, vad betyder det? Ska jag typ putsa den eller??? Va, så jäkla kryptisk den kvinnan. Jag brukar bli  så arg när småbarnen spritt ut allt i hela väskan och tagit allt godis och då får man liksom skäll!?! När det är mig det är synd om, så himla orättvist faktiskt!

Jag har bestämt mig för att berätta lite hur vi har det här, från min point of view. Jag går i internationell skola och typ, vissa uttryck är bara så mycket bättre på engelska. Mamma retar sig på detta men gör samma själv. Jag fattar inte skillnaden men tydligen är det jätteskillnad för hon typ vet vad det heter på svenska säger hon. Määh. Fy fan vad töntigt, det vet ju typ jag med. 

Såååå jag pluggar ganska mycket, det är typ lite hets i skolan, man vill ju inte vara dum eller så, måste komma in på en bra linje. På typ värsta skolan så jag kan tjäna skitmycket pengar innan jag är 25. Då har jag lovat att hjälpa morsan med den där Porschen hon vill ha, själv ska jag ha en sån bil som Zlatan typ. Eller två. Bo i NY tänker jag också, med en BFF. Sen vill jag typ resa, chilla, åka skidor å så. Barn? Ja såklart men inte lika många som morsan. Det är typ skitjobbigt. Hon klagar jämt på det. Fyra barn blir lagom för mig. Morsan vill ha barnbarn men inte för många. Tänk om alla vi skulle få sex barn var!! Shit asså vikket stort hus hon måste bygga när vi ska komma hem å tvätta på söndagarna med pojkvänner o polare å så. Hoppas de bygger pool sen också så vi kan ha poolparty. Sånt är najs! Vi kan ha gudlfiskar i den vettja.

Men var var jag, jo jobbet. Morsan e så på där, pappa är mycket mer avspänd. Å han har inte ens pluggat men tjänar mycket mer än morsan, så är det när man jobbar med pengar. Så hon är liksom ingen förebild där. Hon tjatar och tjatar om att jag inte riktigt fattar hur man tjänar pengar och att ingen kommer komma och be mig bli VD för Apple, varför inte då? Jag e skitsmart, snygg, rolig och så snackar jag typ grym amerikanska. Vet allt gör jag också. Innan 18, DET måste väl betyda något eller? Kommer jag inte in direkt på Handels ska jag ta ett jobb, nåt intressant med hög lön. Men det ska inte vara hela dagen alltså, man måste ju ha lite tid att chilla med sina polare på dan med. För vad är livet till för annars?

Morsan förresten fick ju knappt godkänt i gymnasiet, skolkade gjorde hon och tjyvrökte, ja nu är det sagt, hon fan tjyvrökte och så jagar hon mig som inte rört en cigg i hela livet. Yrar om farliga droger och sprit. Tror hon jag är dum i huvudet eller? Knark e bajs, det har hon tjatat om sen BB, typ. Tjyvröket brukar jag reta henne med.  Och det ska hon få veta att jag vet! Mormor å morfar också.  Lögnaktig är hon faktiskt. Inte min stil alls. Nä nån vidare förebild är hon  inte. Men hon är ju ganska snäll å så. Vi får ganska mycket grejer av henne och pappa fast hon egentligen inte vill. Hon tjatar om konsumtionshets och kvalitet, vårda det man har och inte fylla garderoben med massa billig skit som jag sen aldrig hämtar i tvättstugan…Döh…Jag har ingen tvätt i tvättstugan, typ nånsin.

Nu e morsan sjuk, jag har hjälpt till ganska mycket faktiskt, passat barnen, städat och lagat egen mat typ, sånt som morsan gör annars. Man vill ju hjälpa till liksom. Det vore ju typ trist om hon dog eller så, man vill ju att hon ska se sina 36 barnbarn.

Nä, nu ska jag se ett avsnitt av Vänner, jag har ett favvoavsnitt som jag sett 47 ggr nu men bara måste se en gång till, så jäkla roligt allså, hilarious actually. C ya!

 

Hej!

Jag är fortfarande sjuk. Men idag familj och vänner hjälpt tilll på ett storartat sätt faktiskt. Båda killarna har fått leka borta så jag kunde få se Fiaa spela match idag. de vann. Hon och hela laget är så fantastiskt bra. En fröjd att se även om man har yrsel, coca-colaburkarna flyger i luften och det regnar småspik. 

När jag kom hem därifrån blev det sängen. Maken tog Tyllis och Fiaa lagade mat, både åt sig och sen en kaka till söndagsmiddagen vi var bjudna på hos mamma. Härligt att bli bortbjuden ibland. Jag tänker då och då på hur det kommer när jag är mormor, kommer det ens fungera med söndagsmiddagar? Om man räknar statistiskt på det kommer jag få minst 12 barnbarn, sex in-laws (pops engelska där, inte bra men ingifta är så längt i jämförelse liksom den här förklaringen, jag perverterar märker jag, jag slutar med det nu), jag, maken och så mina föräldrar och Lennart…30….oj, vi måste bygga ett större hus. Och kanske en pool, Fiaa vill gärna ha det, hon vill kunna träna hemma. Jag tycker det är en bra idé, jag är ju gammal simmare. Jag kan lära barnbarnen. Det kanske blir verklighet. Eller så väljer jag Porschen, nån lyx ska man väl få unna sig på ålderns höst?

Jag älskar ju att blogga, och liksom dela med mig av mitt knasiga och stundtals lite kantstötta liv, det gillas inte av alla. De känner sig uthängda. Men de fattar inte att jag inte skriver av elakhet, utan jag tycker att de är för roliga/knasiga och underhållande för att inte dela med sig av. Jag vill inte att de ska bli ledsna. men skämmas, det gör man ju alltid i den åldern. Jag minns att jag tyckte mina föräldrar var lite piniga. Pappa som alltid sjöng högst i kyrkan, på konserten och så vidare och mamma som….nä hon var nog inte så pinsam faktiskt. Men hon var ganska bessserwissig. det var ju jobbigt. För jag kunde ju ALLT om allt redan vid 15. Och det gör jag fortfarande. Eller jag har ju nyanserat mig lite och faktiskt ändrat ståndpunkt lite i vissa frågor och blivit mer…..som mina föräldrar…Typ.

 

Jag tjatar lite på Fiaa om skolan, vill att hon väljer en bred inriktning, så kan hon snäva av senare. Inte göra som jag och tro att jag skulle bli advokat. Jag hade sett på tok för mycket av Lagens änglar. Alla avsnitt. Tur att inte man kunde se saker annat än en gång på reprisen..annars hade jag nog suttit där än.

Jag vill hjälpa henne att inte göra samma missar som jag gjort. Hon är så begåvad och skulle kunna gå hur långt som helst. Lite rädd för alkohol och så är jag ju. Själv har jag inte rört det knappt. Renlevnads nästan. Det är jag glad för nu. Man vill ju inte vara ett dåligt föredöme. 

För att bli frisk har jag nu släppt taget om allt här hemma. Familjen sluter upp ganska bra måste jag säga, inte så många trosor kastade på golvet som tidigare och en tvätt sattes igång utan att jag sade till. Oklart om den blivit urplockad och upphängd eller om vi odlar penicillin där nere. Men det finns så mycket kläder här på grund av den galna köphysterin som råder att vi nog klarar oss utan ett par till femton magtröjor och stringtrosor här…

 

Nu ska jag sova!

 

Och bara så ni vet! Jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR mina härliga barn och ibland (idag tar jag mig, likt Madonna) konstnärlig frihet att ber på lite….för jag känner mig som Robbie Williams i låten Let me entertain you!

 

bild.PNG
Jag sökte på hashtaggen tonåring…då kom denna sammanställning upp. Man blir riktigt rädd faktiskt!

Fiaa, hata mig inte nu! Hjärta, emoji som är glad, tummen upp, hjärta, emoji som blinkar och sen en stor röd mun. Smack!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen