Public service, mer som personal PR-agent?

Jag hörde på P1s Medierna…helt ofattbart att den här killen får skriva om sin ”byddy”…verkligen helt makalös, han helgonfölrklarar honom. Read it and weep!

A

Han fick Madison Square Garden att explodera. Men det nästan roligaste att se var inte Mika Zibanejads femomenala direkt felfria prestation utan det var hur hans lagkamrater hanterade denna show efter matchen. De gömde sig först för att sen överraska Mika i en homage av stora och euforiska mått, när denne äntrade omklädningsrummet.

Zibanejads galna kväll – satte fem mål för Rangers Foto: Bildbyrån/SVT

Alla kan se vad Mika gör på en is, det är svårt att missa. Han är NHL:s just nu hetaste spelare och Svea Rikes bästa. Vad många kanske inte ser och sånt som Mika inte skyltar med, är hans varma och godhjärtade personlighet. Lagkamraterna älskar honom och de ser honom som den stora ledaren. Han kommer att utses till lagets kapten nästa år. Kom ihåg vart ni läste det först. I och för sig ingen kioskvältare. Det känns givet.

Som en saga

Innan matchen tog han sig tid och gav en liten pojke på plats en guldkantad inramning på föreställningen genom att dela ut en puck under uppvärmningen. Det fångades givetvis upp av SVT:s pigga team på plats. Spel för galleriet? Nej, då känner ni inte Mika. ”Ett A-barn”, sa en god vän till mig och Mikas tidigare lagkamrat i Djurgården Josef Boumedienne när Mika kom fram som ung och totalt respektlös spelare. Han hade rätt, det har han ofta, den gode Josef. 

Hela förloppet från ax till limpa är som en saga. En saga där Mika nu står i fokus. Den nya kungen av New York, någon?

Jag kan inte undgå att i Mikas stora stund ändå skänka en tanke åt den tidigare kungen. Han som just nu genomgår sin svåraste prövning som ishockeyspelare. Sveriges främsta målvakt genom tiderna. Han som burit Rangers under 15 år. Henrik Lundqvist klappade om Mika efter matchen och gratulerade men vad som pågår ovanför hans axlar idag vet bara han. Givetvis gläds han åt lagkamratens framgångar – men allt är inte som det en gång var. Det kan inte vara lätt, men samtidigt, tiden hinner ikapp oss alla. He had a good run. Nej, förändringens tid är här och det blåser nya vindar på den stora scenen.

Inte omöjligt att nå 50

Det gäller att behålla skridskorna på isen och det är både Henrik men framför allt Mika bra exempel på. Det är å andra sidan sällan svenska hockeyspelare tappar fotfästet oavsett miljoner och antal gjorda mål. Mika omger sig också av ett smart team där hans bror Monir är hans agent och rådgivare. Monir har bara en klient.

Jag var i kontakt med såväl Mikas bror, Mika själv och hans flickvän Irma Helin (för övrigt en alldeles lysande expert på Discovery) under morgonen och den energi och stöttning Mika får av sina närmaste är härlig att se. En av flera faktorer till varför stjärnorna just nu placerar sig rätt på himlen. Å just himlen är hans gräns. 38 mål har han öst in nu. Då ska vi komma ihåg att han missat 13 matcher på grund av skada den här makalösa säsongen. Med 15 matcher kvar så håller i alla fall inte jag det för omöjligt att nå 50.

Det är inte sannolikt redan i år men att han kommer att nå dit – det är jag helt övertygad om. 

Mika gör just nu alla rätt. Han öser in mål och han leder sina trupper mot ett slutspel. Just nu nafsar Rangers på en slutspelsplats. Han gör också filantropiska insatser genom att stödja damishockeyn. Fler borde vara som Mika. En kung, eller kanske en jämställdhetens riddare? Något adligt i alla fall. Eller andligt, kanske. 

Gud vad bra han är.

Här är länken till artikeln! https://www.svt.se/sport/ishockey/umicevic-den-nye-kungen-av-new-york-nagon

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen