Tisdag 6/10 anno shitshow

Den kommer igen. Älskade polkarosen. så kul!

Jag hade inte tänkt att blogga idag. Jag ska gu bevars V I L A. Med versaler. japp, så är det. MEEEEEN, i ett liv som innefattar barn, make, trädgård, djur och….tja, L I V. Måste en del saker rulla på trots förlamande trötthet, tunga ben och ett allt mer sviktande….humör?

För andra gången i RAD måste jag ringa till VC, beställa TID och sen be en sjuksköterska påminna doktorn att HAN ska sjukskriva mig så som han sagt…för det blir krångel med ersättning, jobbet och ja, om man säger att man ska sjukskriva, det är ens ARBETE som de tjänar pengar på att UTFÖRA…ja ni fattar. man blir förbannad.

Sen, jag ska träffa en annan läkare och därför förbereder jag mig mentalt. Vad ska man säga, HUR ska man säga och …en del saker i journalen stämmer inte. Det går ju i linje med att läkaren verkar vara…inte helt 100?

Nåväl. Jag har upplevt en dramatisk försämring i mitt mående. Febern är nu tillfälligt borta men har tack och lov börjat bli mer sällsynt. Samma gäller för huvudvärken. Kanske detta hänger ihop med tiden som gått, vaccinet jag fått? Ingen VET. Det är kanske det värsta av detta, utöver att jag hela tiden glömmer hur jag mår, jag sätter fart i hallen och två steg senare känner jag och då minns jag….jag ORKAR inte gå så snabbt som jag vill.

Tänk det va? Att kroppen inte går i takt med huvudet. Jag vill vara snabb men det går inte. Och vet ni….inte EN gång under det här dryga året har NÅGON frågat hur jag…..mår. Ni vet, hur hanterar jag detta? är jag ledsen? Har jag ångest, är jag rädd…..nope. Ingen har frågat. Jag har själv nämnt detta då jag tycker att det har en viss bäring på hur man ska behandla mig eller i vilket fall BEMÖTA mig. Ha lite förståelse för att man kanske blir deprimerad av att inte orka gå i 7 minuter när man är van att, ja ni vet. Springa i hamsterhjulet.

Jag vet, jag kan vara väldigt binär. Ja eller nej, ful eller fin. på eller av. och nu….tyvärr, måste jag sluta handla på Rizzo. Jag ogillar influencers, denna i synnerhet så, min favvobutik sedan jag var 17, hej då! och jag önskar att fler kunde ta tydlig ställning när det gäller inköp. Rösta med plånboken. Och också…nobba Kina. Jag hörde på P1 igår hur de beter sig i Zambia. De tar över alla koppargruvor, bygger boenden, affärer,m barer och kasinon som bara kinser får gå till. En ny slags apartheid…och, de ger usla löner, följer inte Zambias lagstiftning eller säkerhetsregler ang gruvsäkerhet…och opponerar man sig som anställd blir man arbetslös. Lite som de håller på i sitt eget land…Jag säger NEJ till Kina även om det är svårt. Man måste kanske ge upp lite eftersom mycket av det man använder produceras där och vi inte är beredda att betala för europesikt….men jag försöker verkligen. Och delvis var det Zamiernas eget fel…för de har korrumperade politiker som skor sig på detta…såklart. Korruption är livsfarligt!

Och nu, ett avbrott. En dumskalle ringer in till Ring P1 och säger att man måste tänka på att manlig omskärelse har medicinska fördelar…..Jag vill bara skrika, dra åt helvete! för det finns NOLL fördelar med detta och anledningen till att religioner förespråkat detta har sannolikt att göra med att man såg att man kunde få infektioner men vet ni…jag skulle kunna sätta tusen spänn på att det berodde på bristen av hygientänk! för man kan faktiskt skada de små pojkarna om det görs fel och farligt, det ger ett förhårdnat ollon som kräver våldsammare hantering för orgasm och det drabbar i sin tur mottagaren(?) av ollonet…så nej, vi ska inte skära om hud som går att tvätta med tvål och vatten. Tack!

Nu tillbaka….Jo. Jag byter läkare, plaerar för mitt upplägg, de 15-20 minuter man förlänas….och vad ska jag säga? Att jag kanske får rehab. Att jag blivit märkbart försämrad i muskulär ork. Att min (håll i er) hanteringselastiocitet är i krympande (betyder samma som resilience) och att jag faktiskt inte känner att livet är så skoj samt att jag inte har en aning om hur det ska gå framöver och behöver en långsiktig plan att hålla mig i för att kunna få mer normalitet i livet. Och…ja, det var väl det hela.

Idag kom meddelande om hur många böcker som lånats av mig under 2020. Det blir lite klirr i kassan. Målet varje år är att komma över 2000 utlåningar för då får man ersättning. Inte mycket men nära 1kr/lån.

Nu ska jag sticka lite, inte träna, jag var så trött igår och har avstått promenad till skolan pga regn och tunga ben. Så jag tar steg bakåt istället. Jag ska ta disken, tvätten, en handtvätt av sidenörngott och sen…kanske planera för mat. Kanske. Det är mycket så just nu, man får se om man orkar äta…..

Jaha, är ni också förbannade på brevlådeföretag? Och undrar ni också varför man får veta vilka tjecker, holländare och ecuadorianer som är med på listan men bara en musikgrupp i Sverige? Jag vill se HELA listan! Så jag kan ta ställning där med. Nu undrar man….är det Johnsonkoncernen, Wallenberg, Persson eller….va? Om SVT varit med och granskat kan man väl få veta? Det handlar om research gjord mha skattepengar faktiskt!

Jaha, det var väl deppigt och najs? Eller? För det spirar inte så mycket här….jag ska kanske redigera lite förresten, om jag som sagt orkar. Det står på listan. Men boken kommer först våren 2022 så…ingen ko på isen.

Tja!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen