Måndag hela veckan

Här vare stängt. Men trevligt fönster.

Jag hade EN sak att göra idag. EN. tror ni det blev av? NOOOOOO.

Men, det blev lite annat. Jo, jag skulle se på en utställning på ArkDes. På en måndag…för dottern har så mycket att göra….och vet ni, på MÅNDAGAR HAR ALLA STATLIGA MUSEER STÄNGT. Skitstängt. Jag ska berätta vad som hände ändå.

Så snyggt i butikskafét. Köpte sylt och god kola till oss båda.

Jo, jag bestämde mig för att lära mig nya Abbalåten, Don´t shut me down. Jag lyssnade på den HELA vägen in till stan, hämtade dottern, spelade den för henne på vägen från Östermalm till Grand hotell och precis när den tar slut så uppenbarar sig en man vid vägen. Benny Andersson såklart. SÅKLART! Jag stannade in, vevade ner rutan och sa att jag just lyssnat på hans musik och att det kan vara den bästa låten de gjort. Han tackade och sa att det var roligt. Jag körde vidare och tårarna trängde fram vid bron. VA!? Vad är oddsen?

Skitstora tydligen sa dottern som för tillfället läser om grafteori. Alltså, hon kan räka ut saker…verkligt bra saker. Men hon bor också på Östermalm, ser Benny då och då på Djurgården där han sitter på en bänk utmed kanalen utan utanför, alltså inte på sin egen tomt. Trevligt! Sen sammanföll ju detta tidsmässigt med att plattan släpptes nyss och spelas flitigt. Även när vi var på plåtslageriet här på ön (där Agnetha bor för övrigt men henne har jag inte sett någonsin…) spelades den när jag dök upp för att fråga om ett järnskelett till fönster var till salu. Jag vill ha det i min trädgård. Men för mig var det ändå som om alla stjärnor stod på rad. Och nu kan jag hela texten. Jag är inte helt hopplös på att lära in nytt. Men, jag har också alltid varit duktig på låttexter. Lite skillnad från att lära in trista och meningslösa saker…

Det är så fint med plywood tycker jag…

Vi vände alltså vid dörren på Moderna, bestämde för att åka till Rosendahl, som var stängt på MÅNDAGAR. Och åkte mot Fosch på Östermalm, som har STÄNGT på måndagar som av en händelse. Eftersom jag var mycket nöjd med min parkering valde vi att styra om till Ett bageri intill. Och där satte vi oss och åt varsin skink- och ostmacka. De hade två mackor. En med ost och skinka och en med ost. Ganska skönt att slippa välja mellan så många. Sen fanns overkligt nog bara bryggkaffe. Som var vad jag beställde utan att veta att både chailatte, cappucino, espresso och macchiato saknades. Det var väl också märkligt? Som sagt stjärnorna stod på rad. (Om man bortser från att tre av fyra ställen vi ville besöka var stängda just på MÅNDAGAR!).

Kul med griffeltavla fortfarande.

Nåväl. Dottern valde att följa med mig hem. Hon har urmycket att göra i skolan och kan inte riktigt slappna av hemma. Det känner jag igen. Man ser bara måsten, speciellt om man bor lite trångt och har en sjuk man hemma…vi handlade lite, jag postade ett paket med ljusstakar (de börjar ta slut nu faktiskt vilket gläder mig). Och sen en stund i solen och packa upp varor. Sen gjorde jag glass. Jag behövde något att bjuda på för en familj som jag hjälper lite behövde komma och prata. Nu har jag en kul app som heter SayHi som gör att jag kan kommunicera bättre med folk som talar arabiska.

Jag fick en överdos trä som jag uppskattade.
På vägen hem köpte jag must till maken. Han älskar den här.

Nu sover två barn här, nummer tre är hos mina föräldrar. Han sover där för att göra läxor och bli ompysslad lite. Han har verkligen avancerat i skolan pga detta. Sist ett diagnostiskt prov, eller faktiskt två med alla rätt….mamma är fenomenal på läxhjälp och alla mina stora har varit hemma hos henne en dag i veckan under skolåren för att bli ännu bättre än var de var. Det har gett utdelning får jag säga, helt ovärderligt faktiskt när man som jag har många barn men urlite tålamod.

En snygg spegel jag såg.
Om någon undrar smakar den exakt som Pucko. Barn 5 gillade, nummer 6 spottade ut. Så medelgod.
Och så säger man godnatt vid fyra eller?

Nu blir det sängen och Succession säsong tre. Andra tittartips är: Vigil, Manhunt, The Sinner bland annat.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen