Fruktansvärt billigt.

Jag vet inte. Pappas kanske största favoritspelare utklädd till pumpa…Alla Salmingälskare kanske inte ogillar detta. Många vill ju se sina idoler i vilket sammanhang det än kan vara men jag tycker bättre om att se mindre av mina favoriter i sammanhang där de i min mening inte passar in….

Jag såg den här. Och trodde ögonen skulle poppa ur och hjärnan smälta. Jag fattar, hockeyproffs från förr tjänade inte de astronomiska summor som de gör nu. De behöver hanka sig fram med att sälja sig till marknadsföring. Och ICA-reklamen är rolig, det kan jag ge dem. Det ÄR komiskt att se Salming med sina spinkiga ben utklädd till pumpa och dessutom berätta hur FRUKTANSVÄRT billigt det är. HA HA HA. Men skrattet fastnar lite i halsen. För den här jakten på cash i alla tänkbara led (ICA, skådisar och fd proffs)….det är lite sorgligt.

Och förmodligen kommer man gilla för att man gillar Susanne, Björn och Börje men liksom. Vad blir nästa steg? Så länge man gör reklam för frukt och grönt funkar det. När det blir Persbrandt och satans spel och dobbel då kräks jag.

Jag vet. Jag har moralpanik, konsumtionspanik, huvudvärk och vill kanske att vi alla ska vara självhushållare. Utopiker är vad jag är. Men helt ärligt, jag handlar på ICA, Coop, Lidl och hemköp ändå. Det som styr mina inköp är var jag vill handla och VAD jag är ute efter.

Varför väljer jag ICA i centrum?

+ Där finns alltid det jag behöver

+ Fräschare än Coop vanligtvis

– Svårt med parkering

-Mycket folk

-30% dyrare än övriga butiker på ön

-Säljer kardemummaskorporna jag gillar som inte Coop el Lidl har

Varför Coop?

+ Det finns alltid parkering

+ Lättare att återvinna

+ De säljer jord och jag kan då backa in bilen intill

+ Säljer änglamark (ffa olivoljan gillar jag och grillkorv mm)

+ Återvinningen ligger nära.

-Ganska ofta fula grönsaker

– Saknar det breda sortiment som ICA har (det är en liten butik som inte får ta in alla produkterna bl.a)

Varför Lidl?

+ Mycket frukt och grönt

+ Bra parkering

+ Ofta lite oväntade saker man kan behöva (fast man inte vet om det)

+ Ofta bra växter

+ Öppnar tidigare än Coop vissa dagar (ffa helg)

+ Har bra bake off (croissanter och pain au chocolat)

– Rörig butik

-Saknar ofta det där lilla extra/har inte fullt sortiment

Så, det var mina huvudvärkstankar och en fullödig lista för den som bor på Ekerö (Färingsö har en bra ICA som jag gärna handlar på när jag har ett ärende dit, också lätt att parkera och återvinna).

Alla tre butikerna har supertrevlig personal och bara ICA har färskvarudisk för ost, kött, fisk och delikatesser, men det handlar jag sällan.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen