Youtube

Men tänk om man orkade…

Preppar. Ja faktiskt. Jag tänker INTE stå utan toapapper, pasta och tydligen MAJS om det kommer en ny kris i närtid.

Jag handlar en masse online. Annars gillar jag att ta min dagliga promenad till Lidl för motionen, men ska det handlas mycket funkar det ju inte. Coop är urbra att handla ifrån. Bästa olivoljan, enda som i test höll måttet. Jag älskar Änglamark! deras pepparkakaor är supergoda dessutom! Fast i år ska jag försöka baka egna faktiskt. Tjocka ska de vara.

Jag gillar Hemingway. Jag letade lite bland mina gömda böcker och hittade denna som jag faktiskt inte läst. Varför kom jag att tänka på honom? Jo, jag började se en helt USEL film med Nicole Kidman och Clive Owen…och så pratade jag med min vän om Hemingway som hon också gillar och jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina böcker…
Men herregud vad med garn jag har. Och tyvär (?) är detta bara en tredjedel, den senast inköpta delen…det ska bli några tröjor till alltså. Och så planerar jag en kofta och en kappliknande grej och SEN blir det restgarnsstickning för hela slanten och köpstopp!
Älskar gult och har inga kläder alls i den färgen, märkligt.

Jag fick ett paket med posten idag som jag nästan smällde av utav. Jag vågar inte säga exakt vad som var i för det är en del julklappar…MEN jag fick ner en del saker som var mina också i varukorgen. Som en schampokaka…och ett läppmoj som på allvar håller i säkert fem år. Märket? Lush! Jag älskar Lush fast det är så dyrt. Nu ska jag bara välja vem som ska få vad. Men det finns en citringrej som jag kanske måste ge mig själv i julklapp…tur jag köpte två!

Pga vaknade fyra inatt med huvudvärk så gick dagens planer om intet. sen hade vi en febrig son också så ja…det fick bli till att påbörja ännu en stickning. Och ser ni? jag har återigen lyckats koka jasminte OCH cappucino simultant. Det skulle man kunna tro var en tillgång…om det var meningen, men det var det inte. Så först drack jag kaffet (i koppen jag fann vid återvinningen, Mon amie) sen sköljde jag ned det med resorb och treo för att boosta triptanen. Jo, jag tog en ipren också för säkerhets skull och höll mig sedan smärt- och feberfri resten av dagen. Och slutligen dricka jag teet som då var lagom svalt (läs iskallt).
Ser ni vilket FYND!
Här är akvarellen som ska sitta i glasramen! Det är makens duktige systerson som gjort.

Jag har gjort så mycket fynd på sista tiden och fått maken till att borra upp hyllplan i mitt arbetsrum. Jag kan faktiskt se det komma till liv där nere nu, jag rensar och sorterar. Väldigt befriande!

Jag har retat mig lite på en sak under dagen…jag vet, jag ska bara ta allt med jämnmod och det bär mig lite emot att säga detta men…här kommer det.

Det var utvecklingssamtal idag för yngsta barnet. Hon ska leda det själv, bara det är ju vansinne tycker jag. I vilket fall, jag fick höra att allt var toppen toppen och hennes fröken är fantastisk. MEN eller OCH…T fick beröm för hennes sätt att vara mot andra människor, hon är trevlig, förståndig, släpper in andra i leken, kan själv ta sig in i leken och hon är hjälpsam (jag tänker att med den inställningen till andra kommer hon vara utmattad innan 40….) och därför har hon lyfts fram i klassen som ett föredöme. Tydligen är hon med i elevrådet också (något jag helt missat) och hon berättade att de på senaste mötet hade diskuterat att guldtoaletter kanske vore en bra sak…så vem vet, hon kanske bli landets nästa statsminister…? Hur som helst, hon satt då ihop med klassens pratkvarn…för att den personen skulle lugna sig lite. och det var det enda som dottern inte skattat ”superglad gubbe” med…alltså, hon blir störd av sin bänkkamrat som hon placerats intill för att snackpåsen ska hålla sig på mattan…….först tänker man: Vad bra. Hon är duktig, hon behövs, det blir lugnare i klassen…men när man äter middag lite senare och berättar detta för barnets pappa blir jag plötsligt skitförbannad. Ska vår dotter buffra så att de andra kan lära sig…? Eller skulle det vara bättre att den snackiga eleven satt i den lilla vrån (som personen i fråga förpassas till när det är riktigt rörigt) permanent? Så att lilla T kan lära sig ÄNNU mer?

Jag tycker det senare. Jag tycker överlag att det är ett jävla stort fokus just nu på alla som inte klarar saker. På dem som misslyckas i skolan, har en svår hemsituation, har haft en svår uppväxt och måste uppfostras av lärare, poliser och socialarbetare för att inte börja gangsterrappa eller i allra värsta fall inte mår psykiskt bra och kastar ut sina barn genom fönstret osv osv osv. Jag vet, too soon. Men vi är bra på att prata om alla som mår så dåligt och se till deras behov men hur fan ska vi ta hand om alla som är jätteduktiga, skötsamma och vill lära sig mer, göra rätt…speciellt i utsatta områden. Jag tycker man ska återinföra ”OBS-klasser” så att vi kan få lugn i klassrummen för duktiga och skötsamma elever eller de inte så duktiga som verkligen behöver lugn och ro. Nu ska min dotter signalera med ett V-tecken till sin bänkkompis när hon inte kan fokusera….jag fattar fan inte det.

Suck.

Och igår hade vi en granne här, hon är chef. Hon sa att hon gillade att chefa men att nästa steg som innefattade personalansvar nog inte var hennes grej. Jag hör det av många….folk är jobbiga att chefa över. En del vill inte komma tillbaka till kontoret för hur ska det då gå med deras odlingar? Eller senaste: ”jag kan inte komma så tidigt för jag ska lämna på dagis”…den senare är extra intressant för den som fick höra det har ännu fler barn och kommer tidigare till jobbet….när detta påpekades dog konversationen.

jag hade ett jobb en gång, mitt första som läkare. Vi blev alltid försenade på ronden för ST-läkaren hade svårt att hinna lämna sitt ENDA barn på dagis och hinna i tid….jag var vid tillfället höggravid trebarnsmamma och bodde på andra sidan stan och var oftast först på jobbet….läkaren i fråga kunde inte fatta hur man ens kunde ha mer än ett barn…ja, vi är olika.

Sa jag att jag hörde en filosof på radion igår som talade om härskartekniker? Inte…jo men en av de värsta är när någon är lättkränkt så att andra måste tassa runt för att den ”känsliga” personen inte ska ta illa vid sig…HERREGUD! jag har aldrig ens tänkt så men det är ju så sant. För jag märker att mig tassar minsann ingen omkring runt. Jag får höra både det ena och det andra som säkert är sant många gånger och visst blir man lite arg, ledsen stött osv men fan i helvete att jag skulle börja med att säga att du får ta det försiktigt nu för jag är sååååååå känslig. Det mellanmänskliga spelet alltså, svårlirat. Och jag har verkligen börjat tröttna på runtomkringtassande. Det är verkligen en jobbig grej. Och vore det inte bättre om folk bara fick lära sig att allt som inte landar helt rätt hos dem kanske inte alls var menat att kränka dem och att de istället borde fråga sig hur det kommer sig att de blir kränkta av ta mig fan allt? Eller, det är bara en tanke.

Jahaja. nu måste jag väl kanske ta bort hela det här inlägget för att alla kommer R A S A över det. Men det skiter jag nog i. Är man lättkränkt kanske man ska läsa någon annans blogg tänker jag…ja. Vi bestämmer det. detta är en blogg för okränkbara människor. Eller de som reflekterar över hur de är funtade och har en önskan om att vässa sig själva, bli bättre osv. det vill jag hela tiden, skaka av mig dåliga egenskaper och ständigt sträva efter perfektion. OCH att bli lite smalare. för det är fasiken också ett ämne jag är skittrött på. Att man inte får vilja vara slank. Jag kan vara helt ärligt och säga att jag verkligen verkligen inte gillar att magen pöser över. jag tycker verkligen det är skitfult. Och det beror på att jag äter för mycket. Okynnesätande som dessutom är farligt för mig och som jag borde sluta med. Coviden säger oss sanningen, det är farligt att vara fet. Och kan ge diagetes typ II, taskiga knän, värk i hela kroppen, högt blodtryck och hjärtinfarkt..massa tråkiga saker inklusive cancer är kopplat till osunt matintag både för att man äter fel saker men också bara för att själva mängden är farlig. Men det betyder inte att man ogillar folk med övervikt. det är bara fakta. Folk får äta, röka och dricka vad de vill men man kan inte säga att det är bra för hälsan.

Puh, nu känns det bättre. Nu kan jag sova och kanske se lite på tv….det var någon brittisk serie som verkade bra. och snart kan jag visa de dödsläckra Lushgrejerna som jag köper helt utan spons, och sakerna från Erikshjälpen…jag längtar! och glöm inte, en god avföring är den bästa huvudkudden!;)

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen