Annandagsdipp…

Jag funderar och funderar. Mest på rehaben jag går och återgång i arbete. Och ett av mina mentala problem är att jag liksom inte kan se den röda tråden som ska få mig frisk och stark igen. Jag har efterfrågat ett steg för steg-program för att bli fysiskt mer i form men får höra att jag ska grunda mig, lära mig känna underlaget och återvinna grundvitaliteten….och jag vet liksom inte vad det är.

Jag googlade runt lite och hittade denna kurs…https://utbildning.ki.se/act-inom-fysioterapi-och-arbetsterapi-75-hp-distans Jag tänker mig att det är lite så rehaben jag går funkar. Att man /jag/vi ska ändra vårt beteende, bli mer medvetna och liksom glömma att vi har en massa märkliga symptom som hindrar oss från att trana fysiskt, tänka och vara smärtfria och pigga. Jag fattar liksom inte hur DET ska gå till.

Jag har flera gånger ifrågasatt saker på kursen, bett om källor osv. Sist bad jag om att få slippa ge en redogörelse för vad andningsövingen gav för tankar/känslor. Jag sa att det stressade mig att tänka ut något klurigt och summera en grundningsövning…men nix, det skulle produceras något.

Jag vill ju börja komma i form utan bakslag, värk eller feber. Jag skjutsade hem ena dottern til stan idag, så skönt, knappt några bilar. Men jag behövde gå 3 våningar med en väska och en lampa. Vid 2,5 våningar skrek mina lår av mjölksyra och andingen var tung. Så ska det ju inte vara.

Jag ringde mamma. Hon sa som vanligt att jag inte ska tänka så mycket framåt, inte planera för sommaren eller ens påsken. Jag vill ju ha svaren, få veta om jag ska ta vaccin eller ej och hur 17 ska jag börja återgå i arbete när jag blir trött av att inte göra något alls….hur ska jag ens orka upp och till jobbet?

Jag ser på gamla James Bond nu, stickar en kofta/kappa som kanske är för liten, men jag orkar inte börja om. Jag vill komma någonstans även om det blir till någon annan. Och jag är arg på att James Bond dör. Jag vill banne mig skapa en ny superagent. Och en lagom stor kofta. Men, jag har iallafall hittat en bok jag saknat ett tag. Och kommit på vad jag önskar mig nästa gång det är dags att fira mig. Jag vill ha en guldkedja. Som har ett fungerande soänne, och är lite tjockare än den jag har. Är det för mycket begärt? Ja kanske….jag får köpa den själv då. På auktion, i makens namn.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen