Titta inte upp!

Jag badade med denna igår. Underbar. Men det kan väl inte vara meningen att hela ska lösas upp? Det måste vara en flergångsbomb.

Jag såg den, på grund av Meryl Streep. Hon är en fantastisk skådis. Och jag läser en bok där hon förekommer frekvent. Jag såg sen en bild flimra förbi på Instagram…och av någon anledning sökte jag upp filmen Don´t look up, och det var den. Just sett klart och den var verkligen rolig. Man kan skratta åt eländet, människors dumhet och girighet och det passar mig nu. Ovetenskap som säljs in hårt med alla medel. Som hälsokost, skönhetspreparat, kollagenpulver, och den här lusten att bli oändligt rik så man kan visa upp på sina sociala media hur snuskigt rik man är….tomheten i det. Det ger mig kraft. Mot kraft. Jag vill inte dras med.

Den här älskar jag.

Jag tror att jag inte påverkas, jag vill inte påverkas men vi är enkla varelser. Jag såg ju en bild av henne på Istagram och av outgrundlig anledning sökte jag upp en film som råkade vara den som menats…det gör mig lite fundersam. För jag kände inte till den där filmen…eller…har dolda budskaps skickats till mig som jag inte noterat? I vilket fall Leonardo di Caprio var med och trots hypen kring honom kan jag inte säga att jag någonsin tyckte att han är sexig eller attraktiv, vad han däremot är är en duktig skådis. Gilbert Grape, The wolf of Wall street och denna sista är exempel på det som jag sett med honom i. Men jag stör mig på att han visat sig vara en sån som helst vill ha en väldigt ung flickvän…jag vet, jag har en ung man, men det är ju på ett sätt normbrytande så länge man inte är snuskigt rik väl?

Och den här. Vivienne Westwood. Man önskar man behövde en sån.

I vilket fall. Jag funderar vidare. är rädd att min stress- och utmattningsinriktade rehab inte är precis rätt för min virusutlösta sjuklighet. Jag tror dessvärre det är lite som att försöka laga ett brutet ben med kålomslag. Kålomslag är jättebra mot infekterade liggsår och död vävnad men inte för benbrott….men långsamheten i det hela kan ju ha effekt då naturalförloppet vid postviralt syndrom gynnas av att tiden går även om inte patienten gör det. Nu vill Tylla se Hook, igen. Och det är OK, det är en rolig film. Jag ska sticka vidare på min kofta…det går långsamt framåt där med.

Jag jobbar vidare…

Ser i min telefon att sonen som jag sover i samma rum som fotat mig i en inte så smickrande…vinkel(?) vid halv ett inatt. Och det förklarar varför lampan var tänd imorse. Men, jag kan till mitt fåfänga försvar säga att jag sover uteslutande i siden och även har ett kuddvar av finaste blekrosa silke. Inget dregel syns heller. Och enligt rehab är ju en god sömn (och en hel del undvikande av socker, raffinerad mat, plast (i ALLA former) otäckt och KAN göra mig sjuk och få min tarm att läcka…trots väldigt ogynnsamma sovförhållanden lyckas jag ändå få till nio timmars sömn…vad säger DET om mitt ökade sömnbehov eller fantastiska förmåga att sova, omättliga behov av återhämtning? Så många frågor, så otroligt många spretiga svar…eller spekulationer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen