Puls

Vi ska ut i backen. Jag är yr. Ett av tre barn samarbetar. Jag kämpar med att inte vara projektledare. Har jag nämnt att vi (rehabgruppen) ska mäta vår vilopuls? Jag frågade NÄR (alltså tid på dag osv) vi skulle göra detta då pulsen ju varierar beroende på vad man gör om man är frisk osv….men det fanns inget speciellt krav där bara att mäta 1g/dag. Jag valde att mäta på morgonen, i sängen precis när jag vaknar. För att kunna utvärdera för mig egen skull. Jag ligger generellt och även tidigare lågt i puls, kring 56-60. Nu ungefär samma. Men för några dagar sedan letade jag upp pulsoximetern för det är enklare att mäta då…man slipper hålla i telefonen, känna puls osv.

Vet ni…idag 70 ca och…80 i syremättnad.

Vad gör jag då? Jo, jag läser på….och blir som en hypokondriker. Har ALLA symptomen på sömnapné…utom andninguppehåll antar jag. Och jag har hela detta år känt mig blossig i ansiktet när jag vaknar och första stunden på morgonen, det förklarade jag bort med feber första tiden men den är ju borta nu…sen hade jag lätt huvudvärk varje morgon som sedan försvann rätt snabbt (om det inte blev en migrändag), jag hade en värme/svettkänsla under natten och vaknade lätt av att behöva kissa samt sover överdrivet mycket och är dagtrött samt kognitivt påverkad…vet ni? Det är precis det som är tecken på syrebrist…..

Så, jag ska nu låna makens Apple watch. Han har utan att veta om det mätt sin syrehalt nattetid så länge han haft sin klocka och han går sällan under 90. En mätning 86. Jag misstänker och vill ta reda på om jag post covid har svårt att reglera andningen under sömn och om det möjligen skulle kunna orsaka en del av mina besvär. Ingen har frågat frågan så vitt jag vet….ingen har lyssnat på min anamnes fullt ut och helt ärligt, med alla skilda och märkliga symptom jag upplevt senaste året kan jag nästan förstå det.

Men jag tycker det ska bli spännande att mäta. Tänk om svaret kunde vara att jag behöver sitta upp lite och sova? Eller i värsta fall ta något som vidgar bronker eller tillföra syre? Så att jag kan slippa må piss och sova bort mitt liv…

Bara en tanke.

Nu, backen med barnen, hoppas på ett åk iallafall….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen