Frågor jag har

1 Hur hänger vilopuls en gång om dagen ihop med mitt mående? (är låg bra för framtiden? är hög dålig för framtiden? Är låg ett tecken på att gårdagen var en rätt aktivitetsreglerad dag? Är hög bevis för motsatsen? Är det en, två, tre dagars försening på ”svaret?”

2 Undvika plast. Är detta ett generellt tips eller bara kopplat till en farhåga om eventuellt läckande tarm.

3 Kan all mjölk jag någonsin druckit i livet ha gjort mig sjukare post covid? Ska jag då sluta ge barnen mjölk också eller borde man kanske ringa Livsmedelsverket och FHM? WHO???

4 Borde alla postcovidpatienter kanske skickas iväg alternativt sjukskriva deras ev partners så att de fråntas allt ansvar och hinner grunda7Jorda sig, mjölksyra mat, ta ett flertal korta men pulshöjande promenader var dag och öva sig i att tycka om sig själva mer?

5 Hur hittar jag tacksamheten, spelar det någon roll vad man är tacksam över? Jag har många saker, ett stort dyrt hus, bra utbildning, en snygg yngre man, sex friska barn, pengar på banken och trevliga vänner och en mycket generös och stabil familj…och tillgång till ett stort sommarhus i Frankrike…och ska få ge ut två böcker kommande år (även om gravt försenade)…eller är det fel saker…ska jag vara tacksam för att solen går upp varje morgon (eller typ det är ju snart svensk januari)…och att vi bor i ett fritt land…jag famlar här. Ska jag vara tacksam för att jag….inte är sjukare?

6 Är kopplingen mathållning postcovid misstanken om att det finns något som kallas ”läckande tarm”? Jag har funderat så mycket över detta. Och sen alla dessa tacksamhets och kärleksfulla grejer man ska tuta i sig själv….hur hjälper de mot feber? Jag kan, baserat på mina tidigare kunskaper och empiri (som jag använt till att skriva böcker om stress och utmattning) se att budskapen vi efter denna virusinfektion mer eller mindre är en blåkopia på det man ger till de som har oförklarliga smärtor och lider av stressutlösta symptom. Jag får emellanåt påminna mig att jag INTE är stressad utan har kognitiva symptom, värk, yrsel, feber (inte längre men ett år) samt är överdrivet trött och svag pga att jag haft en ny virusinfektion. Och det stressar mig att man inte vill diagnosticera mig vidare avseende ev vaskulit och de kärlkrampsbesvär jag får när jag tar triptaner som drar ihop kärlen ytterligare…jag kanske skrivit om det tidigare men det är lite märkligt ändå att ingen frågar mer kring det.

Nu ska en MR-hjärna till och provtagning, men så ospecifika prover att jag inte tror de kommer ge några svar eller leda till utvidgad provtagning. Men, det leder till att jag läser på…om vaskulit…

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen