Läser på om Medborgerlig samling…

Jo, jag finner det svårt att välja parti att rösta på. Så jag tänkte ge MS en ny chans. Jag backade när deras partiledare uttalade sig positivt om dödsstraff…och sen har jag inte tittat åt det hållet. Men jag är ju starkt kritisk till politiker i största allmänhet då jag tycker de verkar framfödda ur en önskan att tjäna pengar på att tycka saker (stora pengar till på köpet) utan att egentligen kunna något eller ha deltagit i vanligt arbetsliv….så jag saknar ”verkliga” människor med verkliga problem…och så hörde jag David Eberhard svära i radion (läkarkollega verksam inom psykiatri som jag) och tänkte att det var uppfriskande. samt att det lockar med ett parti vars företrädare har ett yrke vid sidan om och att de således inte klamrar sig fast vid makten likt Annika strandhäll t.ex för att de liksom inte kan få en liknande lön inom de område de är utbildade. Inget ont om frisörer nota bene. Alla behövs! Men….så började jag läsa på om deras bostadspolitik…och så dog jag igen…

Reformation av plan- och bygglagen

Nybyggnationen av bostadsfastigheter har under det senaste årtiondet varit otillräcklig, bland annat till följd av höga byggkostnader och långa väntetider för erhållande av bygglov.

Planeringstiden inom byggsektorn ska halveras genom ändring av plan- och bygglagen samt genom begränsning av möjligheterna att överklaga bygglov. Eftersom ett överklagande idag är avgiftsfritt, kan många överklaganden antas vara av mindre vikt. För att minska antalet fördröjda bygglov vill Medborgerlig Samling införa en avgift för överklagande som motsvarar avgiften för ansökan om stämning i vanlig domstol – idag 2.800 kronor. Därmed torde enbart viktigare ärenden komma att överklagas, vilket i sin tur reducerar antalet fördröjda bygglov.  Därutöver ska fler former av byggstandard tillåtas.

Så, då ska man alltså behöva vara ganska förmögen för att kunna klaga på grannens galna byggplaner (tro mig jag har varit utsatt för en hel del av detta och blivit överkörd i stort sett varje gång). Företag med stora ekonomiska muskler skulle också få möjlighet att göra lite som de vill…och då kommer min lätt socialistiska ådra fram. Alltså står jag fortfarande partilös inför stundande val. Det är tråkigt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen