Rättegång

Jag har varit mkt trött idag. TV blev för jobbigt så jag tänkte bara ljud. Och så tänkte jag, rättegång! Har aldrig lyssnat på någon sedan den obligatoriska i grundskolan. Jag valde mål som väckt mycket intresse. Jag hörde två killar förhöras. Och HERREGUD! Det kryper i kroppen på en. Man kan nästan höra och känna de djupa suckarna åklagarna drar, så outsägligt jobbigt att få goddag yxskaft svar. Och det suffleras från åhörarbänk till de tilltalade….alltså…jag vet inte vad som är värst att de vägrar svara eller när de faktiskt gör det. Oklart om språkförbistring är till deras för- eller nackdel för språkkunskaperna och torftigheten med vilken de uttrycker sig gör att man liksom ger upp. Det GÅR INTE ATT FÖRST. Helt allvarligt, de verkar tro att de är med i någon gangsterfilm och stolt spelar huvudrollen. Vapen, knark, de är påtända (vilket visserligen kan förklara att ingen minns något) och spelar in musikvideos. Vissa saker minns de ingenting av…sen när det gäller vet de exakt.

De kaxar emot i Tingsrätten och beter sig som trotsiga småbarn som VET saker men inte kan knyta skorna.

Jag tycker att åklagare och alla stackare som representerar staten i rättskedjan borde ha uttråkningstillägg. Det är fan mänskligt att behöva sitta mer än en timme och lyssna på dem. Och de behöver dessutom se deras hånleende ansikten, de sitter och småskrattar och känner inte igen sina egna syskon på bild…En kille säger ”han var tramaduserad och höger vänster”. Man kan inte förstå helt ärligt. och ständigt frågar killarna ”Förstår du vad jag menar?” Men ingen fattar…för dem, kristallklart tydligen. de lever onekligen i en HELT annan värld. Och en rappare berättar, på rak fråga, att han inte skriver sina egna texter utan tar text från amerikanska låtar och sedan översätter dem. Åklagaren säger då:

– Du plagierar?

-Nä, jag översätter…och så håller det på….

Och, jag ska INTE köpa en Monclerjacka någonsin.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen