Republik eller?

Monarkin gör succé i kolonierna…tycker det var tråkigt med slaveri…

När jag läst klart artikeln kanske jag fyller på med osmakligheter. Vi får se vart huvudvärken tar vägen helt enkelt.

Jo, Samväldet kämpar för sin överlevnad. Drottningen ska fira sina, är det 70 år (?) på tronen och skickar ut barnbarn med fru till Karibien. De äter choklad, dansar med lokalbefolkningen och hoppas att de ska få fortsätta ”styra” över de forna kolonierna. Jag har faktiskt varit på Bahamas, en underbar ö. Där engelska talas men helt ärligt, inte någon sort som jag begrep. Men såklart KAN de prata brittisk engelska men det är ett slags creolsk engelska av vad jag förstår, sannolikt en blandning av gamla språk som många av slavarna förde med sig som mixats ihop där. Jag minns det hela med glädje även om jag också mins att jag hade väldigt lite pengar att röra mig med. Som nu faktiskt, fast mycket värre…å andra sidan hade jag då inga barn att ansvara för. Bara MIG MIG MIG.

Jo. Jag gick upp, tog till slut en 600mg Ipren, hoppades på att värken skulle vika men fick vid halv elva ge upp och ta en Naramig. Så därför finner jag mig nu åter i sängen. Jag ska ta det lugnt. Och betänka att jag faktiskt kan det just idag, är lyckligt lottad om än inte kunglig med apanage…och så, eller privatjet….och OM jag hade det, hur skulle jag ställa mig i miljöfrågan? Jag hoppas jag inte flög kors och tvärs i vilket fall…men så kanske det blir när man upphöjs av andra eller upphöjer sig själv?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen