Rapport från en sjuksäng

IMG_4353
Femton kronor fattigare blev jag av detta inköp.

 

 

Idag har jag fått hjälp med städningen. Det är en kvinna jag anlitat tidigare. Idag försökte jag hålla mig undan när hon var här för det blir för mycket snack och för lite städning. Dessutom tycker jag det är lite obekvämt att inte städa själv när hon är här och jag hade lite annat att göra. Vid halv 11 var det dags för sjukgymnastik. Min sargade rygg skulle äntligen få lite beröring.

Jag passade på att fråga om höften…det skulle jag inte ha gjort. Trochanterit, förstadie till artros upplyste E-K om. Jag blev deprimerad direkt. AAAAAAAAjag håller för öronen, vill inte veta! Akupunktur (smärtsamma sorten), massage och lite töj stod på dagens schema. Jag kunde knappt lyfta mig från britsen efteråt. Vi bokade två tider till nästa vecka. Bäst att bli frisk nu medan tid är tänker jag.

 

IMG_4354
Jag älskar att köpa böcker till barnen, gärna gamla.

 

 

På väg därifrån funderar jag på lämplig träningsform för resten av livet. Jag gillar skidåkning men det har en viss begränsning….jag är gammal simmare….Jag ringde maken.

-Hej, du jag har kanske en artros på gång här, jag tänker att jag näste träna och badhusen häromkring är så äckliga för folk badar med underkläder numera och vägrar duscha innan…vad säger du om uppvänd pool på nya stället?

-Bra idé, jag måste jobba lite här…

-OK puss.

Sen ringde jag Y. Hon ska bygga tomt. Tänkte att hon måste veta om man behöver bygglov. Ylva vissteish..men det lät logiskt det hon sade så jag köpte det. Hon är en av mina mer sansade vänner och hon undrade lite om vi skulle börja planera pool redan nu, vi har ju inte ens fått veta att man får bygga!?!

Alltså, jag måste ha en plan. Lyfta blicken lite, det har jag ju skrivit om tidigare. Så ja, vi ska planera pool nu, uppvärmd så jag kan träna långt in på hösten. Jag har redan börjat skissa i huvudet på material och placering. Det blir bra det här.

 

IMG_4352
Dagens inköp. Lite ekopasta till kvällens tomatsås som puttrat på spisen seanser tre timmarna, fina mått till baket, en hålslev till fredagens fisktacos som jag ska pröva och så en kryddsax bland annat.

 

Jag åkte till Läkarmissionen för att trösthandla (för höftens skull) jag letade ett smycke till min folkdräkt typ..Men kom hem med en pytteliten svepask (väldigt slöjdigt) och en lära skriva- och läsebok från 1900 kallt (nej det var kanske 50-tal?). Den hade en unge skrivit fint i tidigare så jag började med att sudda när jag kom hem. Frank ska få den han ÄR SÅ DUKTIG och intresserad av ord nu och det måste vi haka på. Hoppas bara att han inte blir uttråkad i skolan och blir en värsting istället bara för att jag är så elitistisk…det vore väl en fulländad ironi!?!

 

Jag sydde lite också. På symaskin för den kom upp till ytan här. Tanken på at sy sidsömmar till livkjolen avskräckte. Det skulle bli mer än fem meters förstygn. Där går gränsen för hur ”rätt” jag klarar att göra. Som sagt jag hummer att brinna i hemslöjds,len det är ett som är säkert.

Nu har historien med påven och drottningen kanske tagit skruv hos några av er..? Kommentarer på detta? Jag skulle vilja grotta ner mig mer i detta känner jag, celibat, småpojkar och otäcka präster.

 

IMG_4356
Old is the new modern…Sveriges äldsta bevarade folkdräkt har jag som utgångspunkt här. Kjolstyget är nu nålat vid sidenlivet, imorgon ska jag sy fast det på ett mycket invecklat sätt verkar det som…

 

Epstein och Nordegren är ett favoritprogram. Igår gick de igång på att göra TV-serie av Vasaätten…urbra idé, man nästan hörde hur det glödde i Epstein iallafall och idag återkom de till ämnet. Hoppas, hoppas det blir av. Hon kan få låna min svarta folkdräkt då!! Eller så kan jag vara den barnlösa drottningen själv. I svart, guuuu vad jag skulle älska det!

 

IMG_4357
Skulle inte den här passa att glida runt med i någon Vasaborg? I facklornas sken skulle jag kunna koka ihop mina salvor och liniment och smörja de små skrovliga händerna på undersåtarna med….Megaloman, MOI???

 

 

Hej då!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen