Kändisskap för med sig ett visst ansvar

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 21.37.46
Här är min, tycker jag, lite roliga kommentar…Vi får väl se om den blir godkänd….

 

På grund av sjukdom som smällde till med full kraft under Valborgsmässokvällen hamnade jag ensam framför nätet. Jag ägnade mig återigen åt min tröstlösa jakt efter vettiga bloggar. Jag har än så länge bara stött på en handfull. Onekligen och hej hej vardag är två av dem. Jag kollade lite på Loppi och hittade en känd persons blogg. Jag blev nyfiken och surfade in. Där stod ett påstående om det hälsobringande med kokosvatten. Det var en mening bara (de gör det lätt för sig vissa bloggare) där det påstods att detta vatten gav naturlig fuktig hud…Jag avstod från att kommentera stavningen, vi kan alla göra slarvfel men budskapet…

Jag minns några viktiga saker från en kurs i miljömedicin (som jag ständigt hänvisar till) ett var att inte äta vulkanaska (ping Jesper Parnevik), ett annat var att undvika polska bantningspiller (vissa innehöll dödligt giftiga ämnen som gav levercancer rätt fort) och så var det detta lilla om kokosvatten…För det är nämligen laxerande i stora mängder och hamnar du på en öde ö med hög värme och endast har kokosnötter att äta och dricka av blir du snabbt dehydrerad av all rännskita (ja det var ett fult ord men icke desto mindre sant). Det är då mycket bättre att ta fram Gröngölingarnas överlevnadsbok och lära dig hur du avsaktar havsvatten…

De är inte första gången jag ser kända människor lobba eller göra reklam för hälsoprodukter som är minst sagt tveksamma och utlova mirakulösa effekter. Jag minns ett upprop för några år sedan där ett gäng gått ihop i frågan om kosttillskott.

Människor har en tendens att dras till kända personer som mal till ett nattljus, detta är i sig lite skrämmande men det blir ännu värre när nattljuset inte sprider ”upplysning” utan mörker (ni hajar matadoren va!?!). För min del är det viktigt att jag säger saker som stämmer med verkligheten. Man kan ha olika åsikter om saker, politik, vänstertrafik, bästa schlagerlåten och så vidare. Men när det kommer till hälsoområdet då finns det faktiskt rätt och fel. För detta kan man mäta och väga. Jag har tidigare förutspått att kosttillskott kommer förbjudas helt (förhoppningsvis ihop med vänstertrafik i vissa länder och religion i samtliga) och ser fram emot den dagen. Jag är liiiite ödmjuk inför att vi inte vet allt men det beror på att jag vet ganska mycket (hur ödmjuk som helst här). Ju mer man vet om något desto mer komplext blir det. Så om man inte har någon egentlig kunskap om vad som är hälsosamt, då tycker jag man ska vara försiktig med att rekommendera detta till andra. Ett tag trodde man att radioaktivt vatten var det nyttigaste på hela planeten och man röntgade fötter på skoaffärn…Efter att folk sannolikt blivit mycket sjuka och några röntgenläkare tappat fingrarna slutade man med detta (här kan jag inte ange källa men det kommer från KI så då MÅSTE DET VARA SANT! 14:e mest ansedda högskolan i världen, joråsåatte…)

Vill du vara smidig och fuktig i huden? Drick vatten i LAGOM mängd. (Du vet att du fått i dig lagom mängd när du inte längre är törstig) Svettas du mycket ska du även ha i dig lite salt. Är du jättegammal kan du behöva dricka lite oftare och trots att du inte känner törst för då kan ditt törstcentrum vara lite avtrubbat. (Därav dör gamlingar i värmeböljor söderut som flugor då och då). Och en sak TILL! Du ska dricka när du är TÖRSTIG!!! Annars späder du ut dina salter. Kan vi inte bara enas om detta nu?

Ät riktig vällagad mat (vill du vara extra fin välj ekologiskt om du har råd eller odla själv). Drick vatten! Låt bli jävla kosttillskott om inte en doktor säger till att du behöver det! (I mitt fall, där husläkaren glömt bort mig, självmedicinerar jag ju glatt men så är jag ju läkare också;)).

 

God save the igelkotts tonight!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen