Hjärtmuskelinflammation

Viloläge

Myokardit. Jag googlade på symptom…här kom de:

SYMTOM

  • Infektionssymtom.
  • Trötthet, nedsatt allmäntillstånd.
  • Diffus bröstsmärta eller tryck i bröstet.
  • Andfåddhet.
  • Palpitationer.

Jag hade ALLA. Den tog standardprover, EKG, jag fick göra 10 benböj, de tog puls och tryck…den HEM! Tre gånger.

När och var ska jag söka vård?

Kontakta genast en vårdcentral  eller jouröppen mottagning om du har symtom som du tror kan bero på hjärtmuskelinflammation. Många mottagningar kan du kontakta genom att logga in.

Om det är stängt på vårdcentralen eller den jouröppna mottagningen, sök vård på en akutmottagning.

Behandling

Hjärtmuskelinflammation går oftast över utan behandling. Du får smärtlindrande läkemedel om du har ont.

Det är vanligt att bli inlagd på sjukhus under några dagar för att hjärtats funktion behöver kontrolleras.

Undvik krävande fysisk aktivitet

Du bör undvika all krävande fysisk aktivitet om du har en hjärtmuskelinflammation. Det är vanligt att behöva avstå från krävande fysisk aktivitet upp till sex månader efter att du har blivit sjuk.

Vad beror hjärtmuskelinflammation på?

En hjärtmuskelinflammation kan ha många orsaker. Lindriga former av sjukdomen orsakas vanligtvis av en virusinfektion.

Vad kan jag göra själv?

Undvik all kraftig fysisk ansträngning om du känner dig sjuk. Du kan få mer och allvarligare besvär om du tränar eller anstränger dig hårt när du har en hjärtmuskelinflammation.

Undersökningar och utredningar

Du får berätta om dina besvär och läkaren gör en kroppsundersökning. Vanligtvis undersöks du med EKG för att se hur hjärtat fungerar. Du får också lämna blodprover.

Ibland behövs fler undersökningar som till exempel lungröntgen, ultraljud eller magnetkameraundersökning av hjärtat.

Jag blev kär i denna. Rysk vinthund. Maken hatar dem. Han vill ha en schäfer, en riktig hund…jag fattar inte…de är ju underbara.
Men….hannen är så stor, måste bli en tik i så fall… E älskade också.
åååååååååååååå
Jag köpte 9 böcker för 120 kronor. Jag ska läsa på flyget till LA tänker jag. Vara analog där.

Är jag bitter? Jag tror det. Borde de lagt in mig för obs…vet inte. Men jag vet att det kändes för jävligt att åka in och ut flera gånger till sjukhus och sedan behöva läsa att det Hanne Kjöller skrev om att jag var en bidragssökande, inbillningssjuk person som var personlighetsstörd….och jag undrar vad hon arbetar på för ämne nu.

Nu ska jag vila lite, jag har fortfarande, fem dagar efter sista vaccindosen inte hämtat mig riktigt. Men jag fick ingripa på IES autumn fais som akutläkare då en äldre man säckade ihop mitt framför ögonen på mig. En akutsjuksköterska fanns till hands. Hon och jag lade ned farbrorn på marken, gav honom saft, såg till att höja hans ben och vi ställde alla relevanta frågor…slutligen piggade jan på sig, ett klassiskt blodtrycksfall och tack och lov stöp han inte i backen utan hann bli uppfångad. Annars hade han kunnat spräcka skallen. Så, jag kan fortfarande, jag kände mig nyttig. Jag var sämre på att göra sockervadd visade det sig…och jag kom hem med många böcker (gav bort två till mamma) och några bullar som jag misstänker var bakade av Findus…;)

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen