Julklappar 2022

Bifftomat

Jo, jag är på gång. Jag har köpt till sex av alla som ska ha redan. Och planerna finns för ytterligare tre. Eller vänta, mamma och pappa är klara också så åtta klara av….14. Kanske 15 det beror lite på. Maken och jag köper i princip aldrig till varandra. Vi köper liksom det vi vill ha ändå och det känns rimligt. Att köpa saker som någon kanske vill ha känns onödigt.

Tomater av olika slag ihop med salt, peppar, vitlök och olivolja!

I år blir det mycket rea-hemgjort-secondhand och sen cash till de som också är svåra att köpa till. De enda som kommer få nya saker är de tre små. I princip, några småsaker jag jag köpt under året med sikte på julen till andra. Nu förbereder jag förbrukningsgrejer till barnen, saker från trädgården mer ska jag inte avslöja.

Och tomater i överflöd har jag, så jag konserverar en del just nu. och ska frysa in björnbär, plocka lite gyllene hallpn, frysa mynta och kryddor osv. Men det har varit lite dåligt med orken….vaccinet tog musten ur mig och imorgon har jag fått en halvakut tid till husläkaren.

Men det är för trist. det skiter vi i.

Här väcks många frågor…vilken dräkt är det? Hon kommer från Vetlanda, kanske någon därifrån, eller syr hon sina egna klääääder? (Jag såg att Malena Ernman börjat med det också…) Har hon knutit huvudduken själv? Om hon INTE har det, fick hon hjälp av en vän eller fiende? Så många frågor, och då älskar jag ju ändå folkdräkt , innerligt.

Vi ska försöka se Jupiter ikväll också. Det skulle gå enklare om folk lät bli att belysa all skit de hade i trädgårdarna bara…och släckte den otäcka vägbelysningen de nyss satt upp utanför oss. Dark sky (ljusföroreningar) är en ny rörelse som jag tror kommer vinna mark. Det ska vara mörkt om natten för alla insekternas skull, så släck är ni snälla så bina inte dör och vi kan få ännu mer tomater nästa år! https://www.darksky.org/

https://www.eso.org/public/about-eso/dark-skies-preservation/

Check it out!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen