På spaning efter Proust…

Bild ur dokumentären på SvtPlay.

Jag är lite svag för dokumentärer nu men detta kan jag inte rekommendera…jag har ju inte sett klart än. Jag är 18 min in av 59 men det KAN vara det mest pretentiösa jag sett, någonsin. Läsa Proust har jag inte gett mig på än. Att gå med i sällskapet…och äta sockrade Madeleinekakor och dricka bubbel till kan vara ännu mer pretentiöst. Och herregud, måste man läsa om kärlek, 3000 sidor för att förstå den eller sig själv. Ja då har man all anledning att börja läsa tidigt…detta är del 1. Återkommer kanske med en mer gedigen sågning av hela senare. Men det är På spåret sen…jag vet, jag VET. Och för att göra saker än värre…jag har köpt 8 BINGOLOTTER till uppesittarkvällen…jag tänkte ett tag att det var Loket som ledde men har ingen aning, har inte sett sen jag bodde hemma. Men brorsans sons lag säljer och…ja, jag köper ju allt de kommer släpande med. Kan man bli folkligare än så…pretentious? Moi!

Del 2:

Den här inledningen ger mig liksom en dålig känsla. Jag såg klart dokumentären ändå igår, med ett avbrott för…var det curling? Nåväl. Det känns dammigt, emotionellt förvirrat, jo, snobbigt vilket en del kanske skulle kunna tycka passar mig men alltså, jag är för lat för 3000 sidor. Och jag tycker att det kanske räcker att läsa just OM Proust. Jag känner en sån där klibbighet inför detta, ligga sjuk i säng…kanske inte tvätta sig på många dagar…onani?!? WHAT? Nej tack. Jag avstår nog och för övrigt har jag inte plats för 10 volymer eller vad det var. Nope. det är trångt ändå bland de olästa och lästa böckerna.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen