Integritet

Butik att besöka?

På radion hörde jag nyligen att en del inte vill att man ska kunna använda det jag tror man kallar hemliga tvångsmedel för att sätta dit tungt kriminella i gängmiljö….Vet ni, jag tycker det är skrattretande att dra integritetskortet för att värna ”vanligt folks” integritet. Igår på väg hem i bilen satt jag och min son och talade om lite vad som, fäktning, sommarsemester osv. Två gånger på denna 20 min färd avbröts vi av Siri i bilen (jag har ingen aning om hur den är kopplad för jag har det inte i min telefon(???)) som frågar konstiga saker, ber om ursäkt för att hon inte förstår och slutligen säger att hon stänger ner sig själv (jag visste inte ens att hon var PÅ!!). Nu får jag meedelanden från Google att den INTE sparar data om mig och skickar annonser för de värnar min INTEGRITET. Öh????

Men va? Och att vi inte skulle vara övervakade hela tiden är ju ett skämt, man jag är inte rädd, det blir bara så fånigt att vi ska skydda dem som polisen har på sin radar. Eller leta nakenbilder på barn. Vilken idiot som helst kan skilja på en naken unge och barnporr, utom då möjligen en robot, men allt beror på programmeraren, hur smart DEN är! (Tror jag).
Jag har försökt rensa här hemma. Köpte förvaringslådor. Mjöl med mjöl, stickor med stickor osv. Två vändor till återvinningen med skor, mössor, vantar osv. Känns bra att donera urväxta saker. Somligt säljer jag också, som sonens urvuxta fäktskor. Här slösas icke!
Denna bild flimrade förbi. Så snyggt!
Maken har tvättat trallen, jag bar ner tre snowracers till förrådet och sen snöskyffeln. Det ska bli vårfint nu.
Hösen i sin nya ganska usla hönsgård. Makens var mer stabil men…den blev aldrig riktigt klar så jag ledsnade. Nu har vi en ful men färdig…

Alltså, min äldsta dotter, ni vet henne jag hänvisar till ständigt om jämnt, när det gäller data…hon håller på med femte och sista året för att bli dataingenjör, snart klar mao. Hon är extra intresserad av datainlärning, dva AI. Hon kan mer än de flesta och jag har iom detta också intresserat mig. Och hon förklarar algoritmer osv för mig. Men även om jag tänker att telefonerna och datorerna bokstavligen hör och ser allt vi gör så tänker jag att människan är bättre pga sina brister. Dels för att vi inte kan räkna ut att gpt4 kan komma runt de däringa Captcha genom att låtsas vara blinda (har hänt!) och för att vi med våra fel också kan få helt geniala idéer och inte som robotar bara sammanställa stora, oändliga data för att producera en text, en bild osv. Men datan medger inte att vi har många, ibland motsatta, intentioner, drifter, eller behov. Jag konsumerar inget som har med familjen Wahlgren/Ingrosso t.ex. För de representerar i stort sett motsatsen till allt jag gör. Jag ser ju deras fejs överallt i kvälls (dygnetrunt?-) nyheterna men jag läser aldrig. Ibland går jag in i efterhand och läser på deras insta när de trampat i klaveret för att liksom se med egna ögon hur huvudlöst de försvarar slavlöner osv men jag är inte intresserad av deras kläder, sponsrade hus, vad de hustlar åt sig på plåtningar osv…uten mer som en freakshow faktiskt. Och vad händer då? Jag får reklam från Caia cosmetics. Som jag aldrig i livet skulle köpa. Ani (ni vet anus) bijouterier som jag hört är så otroligt dyra i förhållande till kvaliteten..guldpläteringen verkar sitta lika bra som hårspray! Och jag blockar alltid, anmäler att annonserna är felriktade men de kommer ändå. Så just den algoritmen borde sammankopplas med mitt anmälningsmönster för bästa säljeffekt för resultatet blir ju detta bittra inlägg. Nu när jag ändå är igång kan jag bara berätta att just bijouteriernas reklam är extra stötande för de blandar då sina sjukt usla ”smycken” med Biancas Cartierklocka för 270000kr….jag menar…..vill Cartier ens sammankopplas med detta? Så viktig kan hennes följare vara för dem…om jag hade råd med en sådan klocka skulle jag näppeligen köpa skräp därifrån. Och jag ser i vilket fall inte det hon kränger, jag ser bara mismatchen.

Nåväl. Folk lägger pengar på skit, det vet vi. Jeans med ananaser och så vidare men igår har NI som swishat mig (vänner, släkt, följare/läsare, fäktkompisar m.fl) samlat ihop 7700kronor som nu är på väg till Ukraina för att hjälpa den lilla familjen vars pappa ska slåss i kriget! DET är stort! Det gör verklig skillnad och jag vill samtidigt passa på, för jag ju inte hatar ryssar och bara önskar att kriget kunde ta slut, detta går till hans utrustning då den slitits ut. Överskott till hans barn, mat, kläder ja ni vet. Det där vanliga som man inte tänkt på så mycket tidigare.

Drömlikt! Nu har vi i vilket fall bokat två hotellnätter i Marseillan, så härligt! Mamma och pappa, dotter nummer två med pojkvän och vi!!! Jag andas ut lite för ofta är det fullt. Och jag gillar inte att hyra andras, vill INTE städa, laga frukost osv på semestern även om det bara är två dagar. PUNKT!

Nu tänker jag mycket på matpriser, el…har jag börjat strunta i. För den kan man liksom inte spara på. Och jag tycker att staten kunde skippa skatt på den, och frukt och grönt men chockhöja på allt som är onyttigt. Och då får väl smugglarna julafton för alkohol, cigaretter och choklad vill väl folk ha ändå…men då kan andra i vilket fall välja.

Här har vi en som kan konsten att slappna av. Han och maken tävlar om soffan…notera ny reakudde. Den jag lät bli att köpa till ordinarie pris. Och medan jag skriver detta inser jag att 39kronor är för billigt för en tygkudde. Och jag skäms. Så komplicerat är det, livet. Jag har i vilket fall inte slösat el på att stryka den som ni ser…

Idag är sista dagen på fäktlägret. Jag ska hämta sonen, maken skjutsar om morgnarna. Jag har bakat bröd och ska laga en gryta till dem. För det blir billigare, godare och nyttigare för barnen. Det känns bra även om jag blir väldigt väldigt trött av allt jag gör. Bara det där lilla extra så känns det i kroppen, den tar verkligen SLUT!

Jag har två kvällar i rad lagt m,ig tidigare och då försökt se en spansk film med Banderas och antingen är spanska världens mest sövande språk eller så är det min hjärna…för det är som att bli klubbad. Jag somnar direkt. Kanske jag ska börja tipsa mina patienter om detta? Om de inte är spanjorer då…

Film/tittartips: Colin from accounts, askul australiensisk serie. SE!!!

Nu, göra kreolsk gryta! HA det!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen