Inget är sig likt

Pioner i förfall, fortfarande vackra tycker jag.

James Bond dör, Sherlock Holmes är dement och mamma ska sälja sitt franska hus.

Tiden går och går. Tina Turner dog, David Bowir, Prince…ja, listan på döda är oändlig. För vi dör….Och när jag först fick en impuls att skriva var jag både sentimental och förvånad över att folk verkar chockade och upprörda över att just Tina dog. Jag är väldigt sentimental. Att mina föräldrar ska sälja gör att jag nästan inte vill åka ner i år för jag vill inte gråta när vi lämnar. Jag vill ha kvar huset, såklart, så mycket minnen…Men man kan inte ha ett jättestort hur på franska landsbygden, vi skulle aldrig orka ta hand om det, vi har fullt upp på hemmaplan!

Och sen till något helt annat.

Vi har en fantastisk utsikt men också stor utsatthet för buller….

Barn går alltså INTE hungriga till skolan i Rinkeby. Säger en rektor där, det ante mig. Lena hade rätt. Igen. Sen säger rektorn att det föräldrarna INTE kan ge barnen är kunskaper i svenska…vilken överraskning. Vad är det med oss som behöver älta och älta och inte kan fatta sådant intuitivt? Inga barn hungrar här av annat än att föräldrarnas omsorger brister. Faktiskt. Påtända föräldrar lagar inte mat. Men påtända föräldrar bli vanligen av med sina barn, av de anledningen, omsorgsbrist.

Idag är barnen lediga, inte jag. De har alla vägrat gå på fritids så vi försöker inte ens tvinga dem. Maken börjar arbeta 14…och hans jobb innan dess blir att hålla allt i schack medan jag arbetar. För jag kan bara sitta i köket…och där vill många vara.

Färgen var så intensiv i början.

Bondmarathon. Tylla är lika fast i James Bond som jag var (är) och hon tittar om och om igen på alla filmer med Daniel Craig. Jag försökte visa Leva och låta dö, visserligen under dagtid så det syntes rätt dåligt på skärmen) men det var inte så intressant. Jag och maken skrattade dock. Bond var faktiskt lite skojigare förr…Roger Mooooore alltså. Jag ska se om alla har jag tänkt, för att fräscha upp minnet lite. Och njuta av Moore, Connery, Dalton, Brosnan och vad han nu hette, som fortfarande lever och spelade i I hennes majestäts hemliga tjänst…Och så David Niven förresten, visste ni att han hade en svensk fru?

Rörigt inlägg men det är för att radion stör i bakgrunden…och bullret från Vägen. Igår när jag filmade runt huset märkte jag i efterhand vilken satans ljudnivå vi lever med här….Jag önskar att Länsstyrelsen efter fem år fram och tillbaka kunde fatta något slags beslut så vi kan få ett bullerplank någon jävla gång!

Bleknar från kanten och in.

Nu tillbaka till verkligheten, jobbet, barnen, lunch och middag.

Ajö!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen