Vi är alla måltavlor nu. Gunnar Strömmer, vad ska vi göra?

Sista dygnet? Dygnen? i Stockholm…hur många sljutna, hur många oskyldiga som bara råkar vara på ”fel” plats vid fel tid….? Fel plats är i detta fall en tunnelbana i ett av Stockholms större köpcenter. Det kunde ha varit jag, mina föräldrar, mina kusiner eller ännu värre mina barn.

Automatvapen i händerna på totalt samvets- skam och skuldlösa kriminella som vill bli rika på att sälja droger. Där har vi hamnat i landet som inte kan kalla en spade en spade.

Vi är förbi kriminalVÅRD. Nu måste vi låsa in dem alla på långtid, kanske evig tid?

Jag häpnade när 27-åringen som just kört ihjäl en 11-åring släpptes i väntan på vidare uredning osv. jag tänkte först: han flyr väl till Turkiet…men sen sansade jag mig och tänkte, de har nog tagit hans pass. Han är förbjuden att byta land.

Jag ser inte längre några förmildrande omständigheter. Inga alls. Och om det är så att allt börjar med att vi ska kunna tala svenska, gå i skolan och föräldrarnas ansvar…då är det hög tid. Vi kan inte dalta, det måste slås på bred front. Polisen måste få alla upptänkliga resurser, skit i min och mina vänners personliga integritet, vi ska ha nollvision på oskyldiga döda på tunnelbanestationer. Det är något övervakning möjligen kan hindra, så bara KÖR!

Långa straff avskräcker inte, nej tack vi VET det, men det håller dem inlåsta. Och skyddar allmänheten. Ta bort larviga rehabprogram på kåken som kostar pengar, kasta nyckeln och bygg istället större, säkrare och mer effektiva fängelser. Höj intagningskraven på polishögskolan, öka intagningen till juristlinjen, höj lönerna i samma grupper och skaffa en modell med att möta domare direkt när någon tagits för ett brott så vi kan slippa ”ingen kommentar” och sen slopa straffrabatt. Till att börja med.

Alla ska lära sig svenska, jag vet för många som bott här en längre tid, yngre än jag som knappt kan tre ord på svenska och det blir då omöjligt för dem att söka bostad, kommunicera med barnens vänners föräldrar och ta hand om sig själva. Vi måste se till att alla har samma spelregler, att alla deltar och fattar varför Sverige är ett framgångsrikt, innovativt mycket litet land i en ganska ogästvänlig temperaturzon där man faktiskt måste kämpa lite för att överleva. Vi måste vara smartare än de som har ständig sol och två skördar om året…vi måste rusta oss men allt jag ser är demontering och korkade politiker som är PK, och i princip inte skiljer sig åt alls. Faktiskt. Sandlåda. Och ja jag skriver i affekt men även medierna är likadana, jag tänker närmast på behandlingen av Lena Andersson i public service, pinsamt. Hon har ju helt rätt och problemet är att staten idiotförklarar folk och vi håller med, vi vill inte ta eget ansvar, vi förstår inte ens, efter hundra år av folkhem, hur vi stackars satar ska klara oss utan bidrag. Extrapolera det till Honduras, Kongo eller vilket land som helst utanför västvärldens bomullsinpackade medborgare som lyxstrejkar för att få pension vid 62….I Indien….arbetar alla som har den minsta chans. Jag såg färre tiggare där än på Ekerö. Allvarligt alltså. Vi måste förstå att vi är kapabla, och kräva ansvar av de som inte uppfostrar sina barn gott nog så att de bara ser en enda utväg, att sälja knark. Mörda, förstöra och ställa till för oss.

Jag kanske kommer revidera detta lite…det blir rörigt, men nu kommer alla känslorna på en och samma gång. Jag är totalt uppgiven, litar inte på politiken, media är livrädda.

Alla vill bli rika, helst på knark eller ”merch” ingen vill ta tag i skit, och de som säger sig vilja det….ljuger. Ge mig en enda eldsjäl som INTE har kalkylerat med att politik utan någon som helst förkunskap, studier eller arbetserfarenhet kan göra dem rika…och som faktiskt brinner för att förbättra samhället så ska jag omvärdera.

Automatvapen på tunnelbanan….snart kommer jag köpa bensinbilar till alla mina barn så de inte blir skjutna när de försöker spara miljön. Eller flytta till Svalbard, där är det motiverat med automatvapen….kanske vi ska skicka alla gängkriminella dit? Eller…är det rättvist mot isbjörnarna?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen