Fittkraft?

Ärligt talat, jag borde inte läsa kvällstidningar, titta på Lidls eller andra affärers löpsedlar, eller ens lyssna på radio. För det är besvärande mycket oväsentligheter där. Och livet är verkligen för kort att lägga ens en sekund på sådant. Men. Idag ska kanske blir ett bokslut? Jag ska försöka blocka ut sådant som skriker efter uppmärksamhet. Jag ska försöka förstå mig på… verkligen!

Jag tänkte ändå ge mig på ett sista försök att begripa vad som driver en del. I detta fallet var det Gynnings inlägg, hon återkommer till att hennes sexualitet är drivkraften i hennes konstnärskap….Tidigare har jag sett att hon målar naken i naturen, inomhus, det är ansikten, starka färger, en del naken keramik (som jag hört är rena plagiat…?) och sen dessa kvinnoansikten som kan förväxlas med många liknande bilder men mest liknar det väl till sin karaktär Erika Hydman Vallien? Eller är det en skymf mot Vallien? jag vet inte, jag hade två av hennes stora glaspjäser, som mamma köpt men jag gillade dem aldrig. Jag gillar inte ormar..kan det vara det? Nåväl, de är borta nu, kanske de gick sönder? kanske jag gav bort dem….kan inte minnas, jag saknar dem inte i vilket fall.

Nu såg jag via en annan kanal att hon gör glas igen…munblåst. Det är i rosa och hudfärgat, en vas såg ut som en uppochnedvänd digitalis men jag misstänker att det är en…kvinnogrotta? Jag läste inte vidare, för nästa sak var en kvinna på rygg med ben i vinkel och båda händerna i sitt sköte. namnet? Jag behöver ingen…ish, fritt översatt, orkar inte dubbelkolla. Men poängen, hon behöver ingen man för att få en orgasm. nej, det vet alla. Eller alla som har koll på kropp, nervtrådar, fått sexualupplysning eller vid något tillfälle känt att könet vid viss beröring, om än så liten kan skicka en elektrisk stöt genom kroppen upp i hjärnan…inte rocket science.

Min första association när jag såg kvinnan var till en navelsträng. För det genomskinliga ofärgade glaset har rosa trådlika strängar i sig. Som en navelsträng. Sen tyckte jag att TVÅ händer verkade mycket…den blir ju symmetrisk men ser samtidigt väldigt klumpig ut, liksom blyertsskissen…sour grapes kanske någon tänker. Nja. Jag hade nog inte velat göra glas eller byta sits faktiskt. Jag skulle inte heller vilja att hela landet visste allt om min sexualitet. Eller exakt hur stor min bakdel eller tuttar var.

Så, jag har blockat vissa konton för att jag vill undgå, hon är en, Bianca en annan och så klickar jag aldrig på länkar. Vänder bort blicken från löpen men så igår hörde jag att Biancas änglatroende mormor CS ska sommarprata och då förs hennes barnbarn OCH dotter på tal….suck. Men, ganska ointressanta, på pappret, sommarpratare i år. Ingen gav mig en spark of joy. men sånt kan ändras och vi ska ju bila…så några kanske vi ändå lyssnar på. Presidenten i Finland var ett undantag. Glädjande.

Så, när jag satt på toa…fick jag ett mail. The Telegraph har skrivit om prins Harrys stämning. Och jag försökte verkligen förstå mig på hans klagan…som alla i princip diskvalificeras av försvararen…han verkar inte ha mycket på fötterna prinsen och framstod som korkad och vag. Och jag är inte förvånad….lång linje av att gifta sig med likasinnade, i värsta fall släktingar (har jag nämnt att jag är med i Republikanska föreningen?). Vad som förvånar är att ingen i hans närhet avråder honom från hans, vad jag antar är fruktlösa och förlöjligande korståg mot media, medan han gör allt för att nå ut!?!

Så idag läste jag en artikel om hur han framstår som direkt korkad…och kanske det ska bli det sista jag läser i frågan, för den där monarkin är ju egentligen också bara slöseri med tid, ett guilty pleasure, jag vill leva 500 år och se den och vår falla och ersättas av något helt annat och modernt. Eller bara inte ersättas utan försvinna och så kan vi alla bara fortsätta framåt utan kungar, prinsessor, hertigar, grevinnor och så vidare?

Vore inte den ljust och fräscht?

Tillbaka till fittkraften. Jag tror inte på det. Därifrån kommer inte kraften, den kommer från hjärnan. Hjärnkraft, kreativitet, många synapser som förgrenar sig i hjärnan. De kan bildas av många skilda ting, härliga upplevelser, kärlek från föräldrar, stimulans med färg, form, musik, beröring osv tidigt i livet men också dödas (dvs ge färre synaptiska anknytningar) med våld, att man inte får sina grundbehov tillgodosedda och all negativ skit som ett barn kan uppleva. Där läggs grunden och jag antar förmågan att hantera resten av livet. Könet…det tror jag inte på och att kvinnor skulle ha mer av det än män…oklart. Män tänker en väldig massa mer på sex, har mer sex och blir på allvar farliga utan (det vet vi från länder med överskott av män pga t.ex att kvinnor har lägre värde och aborteras redan som foster… Indien, Pakistan m.fl. länder är exempel på det, Kina också tror jag. Det ger instabila länder med sexuellt våld, missbruk och i slutändan inbördeskrig. Helt sant) kanske inte de använder sin sexualitet till kreativa grejer då kan man fundera på…möjligen, men att vara kreativ och t. ex starta ett framgångsrikt företag brukar ge tillgång till sex…så det handlar väl bara om vartåt man riktar sin könskraft, vad man är fokuserad på, mer sex eller framgång för att få sex?

Jag hörde också att Sverige pga att det föds fler män i förhållande till kvinnor (visst svinn pga att män är mer farliga för sig själva gör att det behövs födas fler för att bli jämlika) i kombination med den stora flyktingvågen som bestod mestadels av ensamkommande män gör att vi sticker ut här i mansöverskott med jämförbara länder….det borde kanske göra oss oroliga? Och nu gör jag en halsbrytande koppling till en utredning som blivit mycket starkt kritiserad i dagarna….60% av sexuellt våld i vårt land utförs av folk som inte är etniska svenskar…varför är det kontroversiellt? Jo, för vi får inte säga så. För alla är svenskar…och vi ska inte peka ut någon…och ja jag vet faktiskt inte mer. Men det är ju intressant såtillvida att den svenska befolkningen i sin helhet består av 20% som ej är vad man kallar etniska svenskar….så där är de ju ändå överrepresenterade. Ingen värdering i detta, det är ett faktum. Och faktum är ganska bra när man vill förändra saker. Om man blundar för verkligheten…ja…då famlar vi i mörkret. Och då var det slut för idag.

Vi ska bada, inte jag då för jag har feber. Det förklarar korrfel etc pga orkar inte läsa det jag skriver just nu. Rättar eventuellt senare. Tja!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen