Spränga i Södertälje, festival i Järva…

På tisdagskvällen beställde jag mat från Coop, den kom onsdag en. fre kväll är tre av frukterna ruttna, de var stenhårda tills dess. Jag har reklamerat för sakens skull i hopp om att de ska sluta importera omogen frukt som sen smaklöst mognar på vägen hit och sen bli oätliga. Det blev hönsmat/kompost av detta.

Jag hörde en eritrean, förlåt svensk, i P1, intervjuad angående upploppen där. Han var irriterad på polisen, han var en av de som arrangerade motdemonstrationerna. Han sa att det kommer NOG bli mer bråk nu…alltså, stenkastning, bränder och stora slagsmål för det var vad det hela urartat i. Jag tänker två saker (ibland många fler) 1) Varför ska (om det nu stämmer) eritrianska regeringstrogna få anordna kulturfestival i Sverige om syftet är att stödja ett land som vi tar emot och accepterar flyktingar ifrån? Det känns lite skevt. Har Sverige tagit ställning här eller är det INTE så att den här festivalen gör det? Jag hoppas ekopolisen har koll på vilka transfereringar som nu eventuellt vandrar tillbaka till Eritreas styre. Och 2) den här svensken som intervjuades…fattar han inte att upplopp inte är en motdemonstration och att det faktiskt inte är det vi förväntar os i ett demokratiskt land? kanske polisen ANAR att detta ska ske men även de är i grunden som du och jag, nämligen vana vid att man inte kastar sten. Det förekom i min ungdom bara i Mellanöstern och ffa på Västbanken…eller?

Detta är inte vår båt men det kunde ha varit. maken har gett sig på att riva ut inredningen för att uppdatera, det luktade ”gammal tant”?!? jag märkte inget. Jag hade klarat att sova där.

Sen Södertälje…där både jag och maken arbetar, en gullig stad med enorma problem….där har man nu sprängt, inatt, utanför en lägenhet i en bosad där det finns 40 lägenheter. Helt ärligt fattar jag inte hur invånarna i dessa bostadsområden INTE gör upplopp mot de kriminella. Eller helt sonika flyttar så jävla långt bort det går, jag bodde hellre i en koja i Karesuando än där jag, eller mina barn kunde träffas av ett vådaskott eller få porten/radhuset eller bilen sprängd vilken natt som helst. Och hur ser skolorna ut här….? Jag vet, bostadsbrist, men inte överallt, vissa ställen plågas av utflytt och det behövs arbetskraft i Northwolt till exempel. I det fallet råder tystnadskultur och ingen säger något, ingen kommentar, och alla blundar. Sen undrar man vad polisen gör! Jo, polisen gör allt de kan med de få resurser de har i förhållande till den exploderande kriminaliteten. Min man var i beredskap en vecka… vill ni veta vad han tjänar då när han INTE blir inringd men allt står stilla här hemma eftersom han kan behöva dra och inställa sig på 60 min? Först sa han 15kr/h men han tror att det kan vara 18…jag tycker det är närmare NOLL. I en vecka ska han vara redo att ge sig av mot nästa mord/sprängning eller mordförsök….och det tycker alla (utom poliserna själva) är helt i sin ordning….undra på att de har svårt att rekrytera smarta människor eller någon alls, jag skulle inte ta det jobbet och åka ut för att riskera att bli skjuten i huvudet för, newsflash, ”buset” skjuter inte längre mot bålen, som vore rimligt eftersom det är lättare att träffa en stor yta. De skjuter mot huvudet som är oskyddat. Så, de där västarna skyddar mest mot vådaskott och rikocheter är jag rädd. Nog om det.

Jag hittade en rulle vinyltapet som ser ut att vara 60-tal? Den vill jag ha på båten, på toan.
Vi hade vävlim hemma och jag fäste den på plast (efetrsom det är det vi har på båten) och nu stresstestar jag den genom att hälla vatten på och så här långt har vinylen inte släppt igenom eller sugit upp något av vattnet så den blir det. Ihop med teak och mässing kommer det bli skitsnyggt, min budoir! Och billigt blir det också, 10m 125kr! Älskar second hand!

Nu ska jag skriva om temperatur. 37,9 närmare bestämt. Och det kan vara för att jag har arbetsupptrappning framför mig, för det kan vara så att den infektion jag hade har påverkat limbiska systemet och nu är jag överkänslig mot ansträngning. Det märks inte bara på tempen, det märks i att jag är lättstörd, har dåligt arbetsminne så att jag när jag blivit störd måste leta tillbaka till vad jag häll på med innan jag stördes (arbetsminnet alltså) och fortsatt har svårt med verbala instruktioner, tänk få en vägbeskrivning som är längre än ”ta till vänster vid nästa hörn så är du framme” den kan jag. Men, ”ser du lyktstolpen där? Där tar du andra vänster i rondellen, kör 150meter in på Lindgatan, vid tredje korsningen tar du höger, kör 4m och där ligger kiosken”. Den, går bort. Den har inte alltid gjort det men efter 17/9-2020 är jag en tvåstegsraket i bästa fall, fler steg än så kan jag inte hålla i arbetsminnet. Och detta är om jag är passagerare, om jag kör. då kan jag på min höjd hålla ”ser du lyktstolpen där?” i minnet.

Nåt sånt va?

Nu, lördag, maken arbetar kväll, jag antar i våra arbetshoods…det händer grejer där, eller dagen efter något brukar det vara ganska lugnt, då planerar väl ljushuvudena…så imorgon kväll, dvs natten till söndag då smäller det väl någonstans, antagligen norr om stan då….det böljar fram och tillbaka. Och det verkar inte bli bättre.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen