Chokladbollar och yttrandefrihet

Red top heter mönstret på formen om ni undrar.

Först måste jag bara uttrycka min bestörtning över Danmarks förslag att vrida tiden tillbaka och förbjuda att skymfa religiösa skrifter på offentlig plats. Vad i hela helvete är det om? Vad blir nästa steg? Ska vi följa efter? Jag blir på allvar orolig för vad man vågar skriva eller prata om framöver. Den som vill säga att en religiös skrift är nys, vaccin är gift, läkemedelsföretagen är korrupta eller föra fram vilken åsikt som helst SKA FÅ GÖRA DET! Jag kan hålla med om att man kanske inte ska låta alla bränna heliga skrifter hur som helst utan att det är säkert för ALLA men det är polisens sak att bedöma farligheten och sedan rusta för den. Det ska inte en sketen liten politiker föreslå. Jag hoppas att juristerna inom detta fält slår ned med GUDS vrede på detta och förbjuder all sån galenskap. Vi ska inte huka oss för ickedemokratiska förvirrade religionsföreträdare. Aldrig någonsin. Då är vi lortar allihopa. Och som sagt, det finns ett SKÄL till att förtryckta, förföljda människor flyr till vårt land. Och vill man leva i ett land där koranen är lag, VAR SÅ GOD!

Ibland glimrar han till maken…
Datura va? Giftigt. Jag inser när jag ser mig omkring i trädgården att jag skulle kunna misstas för en giftmörderska…ricin, amerikanska kermesbär, digitalis, druvfläder och blåregn…men ricin är värst tror jag…

Nu till chokladbollarna. Det är sjukt viktigt att ha den rätta blandningen, balansen…och jag har laborerat fram följande idag. för jag vill inte köpa snask.Allt är så sjukt dyrt, saker finansierar krig i andra länder och jag vill inte bränna bensin för att ta mig till affären i regnrusket.

Inte för sött, inte för smuligt, inte för vått och inte för små. (För små gör att man äter fler och liksom får lite ont i magen av bara det…om man istället tar tre rejäla kan man nöja sig…tänker jag).

4,5dl havregrynd

3msk kakao (i detta fall Valhrona..jag vet, over the top men wtf!?)

1tsk vanilinpulver (jag VET men det är maken som inte fattar att man INTE köper det utan man köper vanILJpulvet för satan!)

200g smör som ju såklart är varmt, alltså rums. Varmt då.

1,5dl strösocker

0,5dl mörkt muscavadosocker

2msk espresso

Rör ihop, rulla till stora bollar som du strör kokos på. Aldrig någonsin strössel eller pärlsocker. Riven kokos endast. Eller, kokosflingor som du smular lätt.

Kyl och ät sen tre. Varken mer eller mindre.

Nu ska jag sticka klart tröjan jag höftat till. Jag planerar redan nästa. Det är problemet med stickning, så snart jag börjar ett projekt tar mentala lusten för nästa vid.

Och, jag har inte skrivit EN RAD på något bokprojekt sedan innan sommaren. Jag har tagit skrivpaus för jag har inte haft headspace, lugn och ro eller ens tid med skrivande så länge barnen haft lov men idag, började det rinna till. Plötsligt kommer handlingar till mig…och ja, jag tror det ska bli bra. Jag broderar ut texten, det utkristalliseras och jag längtar efter att skriva MER. Det är min kanske bästa hobby och billigaste!?

Jo, den där swishlistan från narkotikaköpare. Jag tycker det var utmärkt att offentliggöra den. För det ger en tydlig koppling mellan köpare och folk som Kurdiska räven och alla sprängningar och mord som sker för att folk vill knarka för att må bra istället för att ta tag i sitt liv. ja, det är hårt men WTF ska den här typen av kriminalitet väck måste vi vara ärliga, knarkar man så stöder man detta.

Nu, Carmina burana och en grön kofta.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen