Pedofil not

Vad jag gör nu. Eller jag skriver ju nu, men sen. När jag är klar. Jag har släppt tröjor för vuxna och tänker framåt, år framåt…

Hörde ni på radion igår om mannen som tagit arbete i skolor och sen spritt ut att han var pedofil? Mycket förslaget och i mitt tycke heeeelt galet att vilja utsätta sig för den misstanken, men, han har lyckats komma undan med detta och blivit utköpt av skolorna och sen har han fortsatt så. Och så länge men inte har något sådant i sitt belastningsregister kan man fortsätta få nya jobb i skolan….och håva in massor med avgångsvederlag. Man gör sig ju skyldig till bedrägeri, om det går att bevisa, men man fått en massa cash utan att jobba, sweet!

När jag var litet fattade jag aldrig grejen med alabaster men nu har jag svårt att inte köpa alla gamla lampor jag ser. Ju vitare desto bättre, men inte helvitt, en svart eller grå strimma gör det hela så mycket vackrare. maken lagade elen och nu står den i vårt gästrum och väntar på första utbytesstudenten från Tyskland som kommer i helgen. Sidentyg på skärmen och allt! 225 kronor för hela alltet!

Sen att gängkriminella hoovrar runt Skytteholms idrottsplats, hur hamnade vi här?

Minns ni när Lorry skojjade om att ungdomarna inte hade någon lokaaaal? Det har de. Och mest resurser går INTE till skolor i välbärgade områden med föräldrar som har OK ekonomisk och social standard. nej, mest kuratorer, psykologer och stöd hamnar i utanförskapsområdena. Inte för att jag kan förstå hur en människa med ett attraktivt yrke kan vilja arbeta där utan ett kall. Skräcken….det är ju knappt polisen vill åka in i de områdena. Tänk er att vara lärare på en förskola där du ser barn som blir slagna. Du vet att du måste anmäla men vad kan hända sen?

problemet, som en av polisens utredare pekade på var frånvarande föräldrar, jo, absolut, men det är nog inte bara att de sitter med blicken fäst vid sin telefon som han framställde det….frånvaro kan vara många saker. Man kan vara…död…påtänd…ointresserad av sina avkomma, i fängelse, utomlands. Men också emotionellt distanserad och kanske till och med en del kulturer inte ens tycker att barn är vatten värda som individer utan att man förväntar sig att de ska lyda det du säger och sedan mirakulöst växa upp, gifta sig och skaffa dig barnbarn…inte vet jag. Men jag vet, att vårt sätt att fostra barn är annorlunda. Och det är jag inte först att skriva om. Vi är tydliga med barnen från start, som Nalin Pekgul påpekade har en del andra kulturer en tvärtommetod, man låter barn göra vad de vill till en början och sen stramar man åt. Kan hända funkar inte det lika bra?

Och sen, rekrytera barnsoldater, vad har de fått i sig för tankar kring människovärde?

Nu spekulerar jag fritt här, men jag hörde P1, Som fan läser bibeln igår. Och jag har en tanke om strängt religiösa personer…har ni läst någon ”helig” bok på sistone? Andra Mosebok? (Det är väl den med stentavlorna?) Jo, man ska vara dygdig och älska gud, ära gud bla bla bla och alla andra som inte gör det ska man…..DÖDA. Det dräller av den här typen a uttalanden invävt i vackra texter om hur snäll och fin man ska vara…mot sina egna. Vi här är reformerta (alltså i stora drag är samhället sådant) men i stora delar av världen där upplysningen inte riktigt nått fram (och här får man betänka att katolska länder inte heller reformerats trots att upplysningen farit runt i Frankrike osv) är man liksom kvar där vi var för några hundra år sedan…och vad tänker jag om det? Jo, har man inte i sig att människan är lite helig i sig, att man inte dödar de som är likadana..ja då kanske man inte drar sig för att skjuta nån. Men det räcker ju inte som förklaring. SÅKLART! Men om du parar det med att du blir slagen och förnedrad av dina föräldrar som ska skydda och älska dig, du bor i ett område där rädsla (för föräldrarna kanske?) förväxlas med respekt (det som alla gangsters vill ha, Gudfadern inkluderad) ja då är det kanske inte så konstigt att du vill vara med i ett gäng…du får inte vara hemma på dagtid för att störa och ställa till det, dina föräldrar kan inte kontrollera dig och kanske slår dig, du hänger ute och som vi vet söker man sin flock…VOILÀ, en dynamitgubbe utan respekt för andras liv. Inte rocket science. Och vad de behöver är inte en kursgård. NOPE!

Utredaren nämner också gangsterrappen…om hur den kom som en stormvind 2018…och att det är något som kidsen speglar sig i, glorifierandet av våld, droghandel och mord. Allt det som kan göra att du får sk respekt, en Balenciagasko och ful Guccikeps….och ärligt, P3 guld (som jag varit mkt tveksam för att inte säga heligt upprörd över) delar glatt ut priser till de som producerar sånt skräp, sånt som polisens egen utredare pekar ut som en faktor här men som jag inte tror är något annat än ett genialt sätt att tvätta smutsiga knark/prostitutions mm pengar med. Såklart de som har det svårt vill uttrycka sig men…kunde det inte räcka med graffitti???? Jag vet, drygt av mig men den här härdsmältan vi skapat genom att inte vara vaksamma när saker börjar glida….det kommer vi få leva med väldigt länge. V Ä L D I G T länge….och sen…det intressanta med att sprängningarna har ett samband med vårt geografiska läge. Vi bor på ett urberg, bygger man måste man spränga först. Summa summarum: Vi har shitloads av dynamit här…på vift uppenbarligen och sen gamla vapen från Jugoslaviens sammanfall. Vilken jävla soppa. Tur att man har Romarriket att tänka på!

Min dotter köpte åt mig i södra Italien….Citroner va? Hur kan man inte vilja måla ALLT gult?
Farmors mors matta. Jag tror det måste vara Hanna som vävt, eller hennes mor Anna…oklart. Jag har aldrig sett en vävstol uppe vare sig hos farmor Iris eller Hanna så den är kanske äldre. Nu ligger den i mitt kök i vilket fall och är vacker och intrikat.
Jag läste på om vävteknik och rätt snabbt insåg jag…det är inte för mig. För många steg, man måste vara två för att orka sätta upp varpen, massor med nya ord som inte bär någon som helst mening för mig. Solv, skäl…jag blev yr. Men det var en vacker bok. All heder till världens vävare.
Fatta längden. Den är så sliten….man kanske kanske en kopia kan göras…
Och sen den här marodören…han sabbar soffor, mattor och jag blir snart galen på honom. Men han har i vilket fall slutat äta upp laddsladdar. Han gav sig på min datorsladd för några år sedan, det blev en dyr historia. Varför säger inte folk saker om det? Vad kostar husdjuren oss i förstörda prylar? den försäkringen skulle jag vilja se…
Jag var på bibblan igår. Och det var en märklig känsla att se MIN EGEN bok intill vävböckerna. Jag var tvungen att fota. Den är rolig hörrni! Låna den vetja, Och slå den med fördel i…inte huvudet, men kanske i bordet framför den/de som inte hjälper till hemma….?

Ajö!/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen