Att handla second hand

Några dahlior har jag kvar i trädgården ändå…

Det är inte så enkelt att handla second hand. Jag har lärt mig den svåra vägen. Och då är jag ändå en ganska petig köpare med öga för detaljer. men, att handla second hand på nätet…det är väldigt svårt ibland. Storlekar stämmer inte, fläckar syns inte på bilderna och just imorse när sonen fyllde år fick han en dunväst från Ralph Lauren Polo, som jag köpt via HM som i sin tur visade sig vara Sellpy och när han stack in handen i ena fickan…var den igensydd. Jag vände den ut och in och upptäcker att någon valt en väldigt snarlikt färgad tråd och lagat hålet. men i samma process sytt igen hela fickan…jag väljer alltid nyskick eller mycket bra skick i filtren. De som granskar kläderna har tydligen inte för vana att kolla insidor eller fickor. Och den här månaden har jag fått skicka tillbaka en mycket vacker kilt som hade både fläckar och lagningar och nu denna dunväst som jag till på köpet betalade 1400 kronor för….men som nu måste tillbaka till sändaren. OM second hand ska funka online måste det finnas folk på andra sidan som vet hur man granskar kläder. Som vet att bubbliga veck på jeansen i höjd med ljumskarna betyder att de är väldigt slitna och då kan vi bli cirkulära på ett enklare sätt. Men….företagen vet tydligen inte detta. de hoppas väl på at vi är idioter hela högen så de kan casha in…som vanligt. Jag är trött på att behöva kämpa till och med med sånt här som returer. Jag vill ha ett smidigt liv, verkligen, just idag blev det lite mycket…men. Jag önskar att jag hade skrivit Färskt vatten till Blommorna…eller, kanske inte, för det kräver nog en väldigt speciell person för att kunna det, och så speciell vill jag inte vara, jag är speciell nog får jag höra. Jag har bara läst några sidor men visste redan på sidan 13 att jag skulle gilla. Så jag ska dra lite på det, njuta av den.

Och så har jag slutat sticka för ögonblicket. Det är inte så roligt, jag behöver omväxling. Så jag ska sy. på min folkdräkt. Men…mönstret är inte så utvecklat, så jag behöver göra om det, förstora det. För även om jag inte är kraftigt överviktig så passar inte ett mönster efter en 1800-talskvinna mig. Vi är längre och bredare nu.

Jag vet, folk VILL betala mycket för saker så man kan se på dem att de har råd. Men helt ärligt…ett linne med några lagda vecka för nästan 3000kr….jag tycker det är larvigt. Faktiskt. Jag ska göra en likadan tor jag, för 30kr. För det är vad tyget jag köpte på Läkarmissionen kostade.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen