Bloggen lever, leve bloggen!

Jag för ett tag sen..

Jag har LÄNGE hävdat att överdrivet dataspelande, hängande vid skärm osv är av ondo. typ 20 år. Nu tror jag att jag kommer få RÄTT!

Sen jag först utsattes för sociala medier för första gången, ca 2013, har jag märkt av hur svårt det är att få saker gjorda. Det gäller inte bara mig, jag har ganska hög kvantitet av utförda moment av både vardag, hobby och lek/träning historiskt men långt innan det kring 1985 insåg jag att jag inte alls skulle ägna mig åt meningslösa men såklart väldigt sugande och underhållande(?9 eller rätta ordet är väl FÄNGSLANDE spel. det stal av vår tid i familjen och bidrog till missämja i familjen. Spelet hette Tetris och det som drog då är det samma som alla andra spel som håller folk passiva fysiskt och klistrade vid skärmar..Jag drog då slutsatsen att jag är en dopamin junkie (läs gärna mitt inlägg: Hej jag heter Anna jag är dopaminist!)

I vilket fall jag har vid tre tillfällen fallit av vagnen och när jag varit mammaledig spelat både Farmville och candy crush på tok för mycket, så mycket och intensivt att det faktiskt stört mitt verkliga liv, det där man interagerar med sin familj…jo. Inte långa stunder men så där att jag tänkt att det jag gör är lite skamligt.

Så därför avstår jag helt från sådant.

Men, jag har svårt att släppa bloggen, dels för att den inte får mig att hänga vid datorn mer än att jag får saker ur huvudet. Jag tömmer hjärnan lite och kan gå vidare. Idag hör jag att Facebook vetat att deras tjänst är skadlig ffa för unga tjejer…och då speciellt Instagram…noted. Och jag kan bara hålla med, dessutom ser jag nu på tok för mycket reklam, som stör och ju mer jag försöker ta bort desto mer reklam verkar jag få, av annat slag. Jag hjälper appen. Och jag märker ju att jag är avlyssnad på något sätt för saker jag aldrig någonsin sökt på men som jag talat med en kompis med eller smsat om dyker plötsligt upp. Så..alla vänner, stäng av, logga ut, neka kakor osv osv. Begränsa er digitalt.

Jag vet, det kan låta konspiratoriskt, det bjuder jag på.

Jag har en annan spaning….botox. Jag har ju fått en jäkla massa pga covidhuvudvärken och de ger enligt samma princip som vid vanlig migrän och stress….jag har bl.a fått i trapetzius, där jag tidigare varit spänd, mkt nackspärr genom åren…men…igår när jag var där, och fick nytt tänkte jag för fösta gången att jag kanske ska få be att slippa just där…för min krypande misstanke är at det försvagar musklerna och då får man mer ont, vilket jag också fått. Så, nästa gång, i januari, då ska jag be att få slippa. För det har faktiskt blivit värre och värre. Igår var jag så sänkt att jag inte kom ihåg eller ens kom på detta…

Så. Idag, sov som en stock, ingen huvudvärk men istället 37,8…ja, vad ska man säga? Inget tror jag. Jag skiter i det….men, nåt jävla vajs är det.

Och sen, jag tränade. Träffade på Kerstin Palm, hon är florettfäktare. Vi kom at samspråka kring trafikvett….hon har varit med på inte färre än 7 OS…det ni! Men i vilket fall, hon är tandläkare till yrket och jag passade på att höra om de ser fler tandskador på små barn nu efter elsparkcykelns tillkomst. Hon hade inte hört ngt om detta. Men undrade vad jag baserade min spaning på…

Detta.
Mamma alternativt syster tar vad jag antar är liten flicka till skolan…idag, nyss, i regnet. Och varför jag står snett…jo en ambulans kom så jag fick ställa mig så för att släppa förbi. Jag står stilla by the way.

Minns ni kampanjen ”elefant i baksätet”? När man skulle lära folk att spänna fast sig i bilar även bak i bilen? Visste ni att man får bara åka EN person på en spark? Jo, bötesbrott annars, 500 pix tror jag och egentligen skulle min man kunna tjäna mer pengar bara på att bötfälla sånt här på öarna än att göra annat vanligt polisjobb. Och vad gör folk? Jo, de ställer ungen FRAMFÖR sig med munnen precis vid styret och sen kör de. Inte bara fel utan direkt superidiotiskt. Men, är jag förvånad över mänskligheten? Fattar man varför vi behöver regler och lagar? JA, ett rungande jävla JA! Folk är efterblivna i den allra vidaste bemärkelsen, har svårt att F Ö R S T Å!

Hoarder to be? Det enda triggande i den här bilden för designintresserade snobbar kan vara Orreforsglas…Arabia Paratiisi, handdrejad keramik osv…men wtf, jag är en sucker för design….

Kolla in begåvningsnivåerna generellt i landet…alla är inte över medel och ibland tror jag att även medel är helt felvisande…eller…så är alla just där jag befinner mig extra korkade och egoistiska…verkar jag frustrerad, ja det stämmer. Hela min situation gör att jag bara ser idioter överallt. Jag vill ha en E G E N ö. Utan folk, ingenstans får nån som jag inte själv typgodkänner vara, på min lilla ö då. De kan fara rakt åt helvete (dvs resten av världen som inte utgörs av min egen ö).

Så, nu vet ni. Det regnar, det är tre grader. Barn tjafsar och folk omkring…är dumma i hela huvudet. inte ni. Ni läser min blogg och fattar hur illa det är ställt. men jag spår i min kristallkula…att BLOGGEN ändå är det nya svarta. För där, fastnar man inte. Det är som en bok. Man kan sluta läsa. när det är slut. och det är det nu. Ni slipper också inspirerande bilder (utom den på mig överst där jag är helt drömmig) på hur fint man ska ha det hemma, hur perfekta ens barn är och alla jävla vällagade middagar. Jag gav barnen mat ut plasttråg igår, Gooh, där lägger jag min lägstanivå, Operakällarnfärdiglagat. men ändå. Ett stort kliv nedåt för mig. Fatta utmärktheten jag har….

Den här bilden togs fyi 07.59…när jag, i min enfald, trodde att ungen var ombytt, hade borstat tänderna och var redo att sätta sig i bilen med mig för att få skjuts i ovädret till skolan….

Nå, slut för idag, tack för idag, nu ska jag ta min feber och mina värkande axlar och göra något. Som gör mig glad…kanske jag ska börja lägga ut spikmattor…?

Vi hörs!

/A

2 svar på “Bloggen lever, leve bloggen!

    1. Ja, det är jättegott ju, Jag gillar ffa de där stora tortellinina med ricotta och frikadellerna med tomatsås!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen