Preaching to the choir…

Nej jag har inte gnuggat håret mot en ballong. Det är inte den tiden på året liksom…när någon fyller år på ett tag, jag är inte ens glad. Jag har fortsatt feber. det enda trevliga med idag är att när jag vaknar 05.30 är det för att det egentligen är 06.30 och vintertiden (som jag är hängiven motståndare till, eller jag vill ha normaltid) ger mig en ”extra timme”…Farbrors morgonrock. Jag gillar den.

Jo. Jag vaknade, gick tyst på toa, långt bort från alla sovande för att inte S T ÖÖÖÖÖ R A dem, hänsyn vet ni. Som när jag alltid tänder utanför husey och i hallen när maken arbetar sent för att…ja, jag bara gör det, tänker att han inte ska snubbla och slå ihjäl sig när han är trött. Och…sen i tisdags när jag kom hem var det kolmörkt, fast alla är vakna…och jag säger: Du, du kan inte tända när du vet att jag kommer sent…eller? Men nej, han hade inte M Ä R K T at det blev mörkt!? vid halv tio. Då behöver man inte MÄRKA det, det är liksom Sverige, han är inte 5. Men, jag får väl börja tända innan jag drar, för jag blir faktiskt både lite ledsen och ännu värre förbannad på när folk bara tänker på sig själva.

Och på vår elbil. Igår i Ekerös, eller kanske universums sämst utformade parkeringsgarage får man akta sig och skynda sig som fan för att komma ut helskinnad och när det väl är fritt fram….då ska biljävlen tvärnita för den ”ser” en fara…!? jag och dottern i bilen fick nästan hjärtstopp och trodde vi dödat någon. Men, det är liksom lite för trångt för en supermodern bil. Jag blev så satans arg, eller var lite arg redan innan faktiskt av det tomma kulskåpet, de tre halva OCH ruttna gurkorna jag funnit ihop med noll plan till mat…åt en familj på igår fyra barn och två vuxna varav en med feber och allvarlig huvudvärk. Som då botas med medicin så jag kan orka åka iväg och bli förbannad på Skoda.

Ja, nu fick jag det ur systemet. men det hänger ihop lite, ni ska få se.

Jo, i flödet på Instagram….som ju är så skadligt för gissa vilka…unga kvinnor, som jag liksom fortfarande dristar mig att räkna mig till, ser jag att Ä N N U en bok om utmattning skrivits av en läkarkollega. Jag menar 19 Jag har redan skrivit den ultimata boken i ämnet, och 2) hur fan är det möjligt att folk fortfarande blir utmattade, och 3) har inte alla redan fattat att jag enligt punkt 1) redan skrivit den boken?

Ja, ja, nog om min bok. och att solen alltid är svart ibland. Men så fick jag också höra detta: (sagt till ung kvinna utanför arbetstid). Jag tror inte du kan unna dig lyxen av att inte ta med jobbdatorn hem. . . . . . Detta är alltså en person som är mkt duktig, plikttrogen och INTE har en lön som medger arbete utanför kontorstid. Som inte är delägare i företaget, som har fått många bra jobberbjudanden med mycket högre lön och som företaget i fråga nog….måste ge mycket mer utrymme om hon ska stanna. Och som jag påpekade när jag hörde detta nog måste akta sig nog i den branschen om detta är så man ser på arbetsliv/fritid…

LYXEN av att INTE vara beredd att arbeta när chefen får för sig att något ska göras, plötsligt. Det kallas beredskap.

Såg den här, den är borttagen nu. Kakan…jag har aldrig diggat henne, jag höll nyligen i någon sorts, skål? Askfat eller bara böjd lera i märkliga färger som hon gjort. Konst…Vet inte…men ägaren var av samma uppfattning som jag i vilket fall. Jag önskar jag kunde läst kommentarerna kring detta, denna vidriga konflikt där man har svårt att förstå eller ta ställning för någon sida men det jag hörde sist om hur de skrapade köttslamsor från väggarna där barnen tidigare lekt får en ju att undra lite över Hamas…även om jag länge fattat att palestinerina lider svårt och att hatet mellan olika grupper är monomentalt och …ja, olösligt.

Så ja, människor…är rätt hopplösa, det finns lagar, folk skiter i det, folk skiter i eller är helt okunniga om som många saker och att världen brinner är väl det ultimata resultatet, rövhattar säger en del. Ja, verkligen. Men, det vet ju ni redan…jag predikar för kören. Så, kanske det behövs ännu fler böcker, och fler och fler…eller, så ska folk bara läsa dem, tänka till och ändra sig. Man ska också som ung arbetstagare säga till.

_Om jag förstår dig rätt här nu så ska jag alltså vara i beredskap även på helger? Jag har inte läst det i min arbetsbeskrivning, vad har jag för lön då?

Jag når inte riktigt upp till gårdagens höjder men…feber ändå, för att vara jag, eller någon annan också för den delen…kan gå either way. Det är nog det värsta med det som jag reducerats till, man kan liksom inte veta från en dag till en annan hur det ska bli. Jag hade velat gå på syfestivalen idag…men igår fick jag avboka med min kompis. Jag är inte pålitlig.

Nu ska jag återgå till min drönande tillvaro. Inte bli arg på folk, vila, försöka bli av med febern, inte reta upp mig på ruttna gurkor, bilar som någon techidiot utan körkort eller körabilerfarenhet programmerat och sticka på den satans slipovern som Kaffe Fassett designat men som jag helt ärligt inte tror att han testat att sticka själv för 30 år senare är den fortfarande inte alls så jävla självklar och jag undrar vem som skulle kunna få den att bli slät, jämn och inte bubbla med alla färgbyten….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen