Fars dag

Omringat skulle jag säga..

Jag tänker…att med såna grannar, behöver man starka vänner. Farsdagsmiddagen blev inte vad vi kanske hade tänkt. Det verkar som att opinionen i Sverige svängt och blivit fördel Palestina…eller i vilket fall anti Israel. Och jag måste erkänna att Bidens uttalanden och Netanyahus löfte om att utplåna Hamas gör en lätt knäsvag. Mest för att det kommer komma så många civila i kläm. För det är så Hamas opererar av vad jag förstår. De gömmer sig bland sitt eget folk för att på så sätt dra på judarna (om vi nu generaliserar att alla israeler är judar) dödens mantel. Att bygga gångar under sjukhus och skolor är smart. Men inte så solidariskt. Jag tänker att de här terroristerna är lite som de krigande miliserna i Afrika, de försörjer sig på att strida, de har inga jobb eller andra sätt att dra sig runt och på något sätt når stöd från jag vet inte vilka, i värsta fall via SIDA och våra skattepengar dem så att de kan fortsätta sin terror. Och Israel måste nu svara. trycket från det egna folket och det faktum att de är omringade av fiender för ju att de måste kriga, och slå hårt. Jag vet inte hur svårt det har varit att evakuera Gaza men om jag var där nu skulle jag med alla medel försöka fly, vart som helst…För det kommer mer.

Jag vill bara påminna om att det började med att civila massakrerades, kidnappades och att inget stöd från Hamas går till det egna folket som de säger sig slåss för…Alltså, jag tror detta kan bli mycket större. För USA…har lovat och Israel kan inte backa. Hamas får hjälp utifrån och ja…plötsligt känns Rysslands krig mot Ukraina som en barnlek….

Det är detta outsinliga hat mellan folk/religioner som är så obegriplig, det är öga för öga, tand för tand…det är så medeltida att man liksom tappar allt hopp. Och jag sympatiserar med palestinierna, verkligen, de är inlåsta, de har lidit svårt, galna ortodoxa judar vill en sak, mer liberala en annan men det är alltid bara fanatikerna som hörs och man måste fråga sig, vem tjänar på detta? VEM? Vilka? Jag har undvikit att titta på några filmklipp, jag vill inte se, saker stannar hos mig men en svensk reporter beskrev hus judiska barn skrapades ned från väggarna, att hela familjer bränts till döds under ett kalas. Nu låg de i en förkolnad ring omfamnandes varandra på golvet. Nu måste alla sansa sig. Det måste få ett stopp. Men hur? Strypa alla bistånd? Ta tag i Hizbollah? Iran? Israel? fan vet. Men en sak är klar, när judar och deras barn i Sverige som aldrig satt sin fot i Israel, ska bli trakasserade, då har det gått på tok för långt även här. Man måste kunna skilja på äpplen och päron. Unkna antisemitiska strömningar är plötsligt helt ok? Va? Så var det inte när jag växte upp, tvärtom. Man månade om judar efter all skit de fått utstå, mest aktuellt då var väl förintelsen. Det är alltid oskyldiga offer i alla konflikter, sorgligt för alla och nu verkar detta fortsätta tusen år till….Det ärvs ned.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen