Bidragsfusk, slaveri och allt detta här hemma

Jag mår lite bättre, jag har flyttat mig från sängen till köksbordet.

Handen på hjärtat, hur många har inte tänkt att den ROT-arbetare man släppt in för stödning, om- eller nybyggnad eller när du tagit en ask blåbär eller kantareller i hand från ett stånd utmed vägen, har du INTE tänkt att här ligger en hund begraven. Frågan är bara…med de löner, de levnadskostnader i har i Sverige skulle det ens vara möjligt att använda sig av svenska arbetare med kollektivavtal?

Ärligt!

I Frankrike vågar inte judiska föräldrar låta barnen gå ensamma till skolan…det har att göra med den stora muslimska invandringen…det kan man inte förneka. Och såklart har det inte att göra med enskilda muslimer men jag tror att det är ett startskott för samma mörka krafter som när påskuppror startar här, arga unga män som tar sin chans att hata och ge utlopp för sin egen frustration som inte har ett dugg med judar att göra.

Vi har byggt nytt, anlitade en svensk firma men det var bara EN person senare som faktiskt var svensk, eller det är fel, han som sprängde så att folk och bilar höll på att flyga i luften var svensk men helgalen, några av betongarbetarna var svenska de gjorde inte heller något bra jobb och det blev surt efter samt en tjurig elektriker från Norrland (jag vet, onödig information men det var den ende med tydlig dialekt) som inte heller lyckades varavare sig smart eller effektiv. Övriga var polacker, rumäner(?) och jag vet inte vad för olika östliga länder alla kom ifrån. Speciellt jobbigt var det att se ett gift par slita i svinkulan med isoleringen kring grunden. Det var så jobbigt att jag och maken hjälpte till själva, de log vänligt och tog emot hjälpen men tyckte nog att vi var väldigt märkliga som ryckte in.

Vad drar jag för slutsats baserat på detta?

Alltså, betänk att detta är ETT exempel! Jo, svenska hantverkare är antagligen dyrare, mycket dyrare än utländska, de svenskar som jobbade för oss var antagligen svårligen anställbara i ett redigt företag pga sina uppenbara brister…Och där har vi det. Vi har en för platt lönetrappa. De arbeteten som tidigare var låglönejobb är nu lika välavlönade som de som kräver högre utbildning eller åtminstone så gör den progressiva skatten så att det blir orimligt dyrt att anlita folk för enklare byggjobb etc. Jag har t.ex försökt att få hit en person för att göra några småjobb, måla, spackla, snickra osv, ingen vill ha ett sådant litet fjuttigt jobb som kanske skulle ta en till två veckor och byggarna som drog innan allt var klart hade noll intresse av att färdigställa, de drar vidare till nästa byggjobb som jag antar ger större avkastning och jag kan väll tillägga att den som ägde byggföretaget körde en stor Porsche, hans tjej en fet Audi och de rustade upp de bostäder de byggde i och sålde dyrt……. så vi får ta in folk från andra länder, ge dem usla löner och dåliga villkor för att ha en hög standard själva. Inget nytt under solen, bara det att tidigare var det våra egna medborgare som arbetade i vårt land..

Är detta ngt du känner igen? Upp med en hand.

Sen Fridays for future…nu tar de politisk ställning. Tar Palestiniernas eller jag skulle säga Hamas sida. Och Det lilla jag såg var en mycket självgod och härskarteknikkunnig Greta Thunberg återupprepa Calm down eller lugna dig flera gånger….jag hoppas verkligen att hon inte är så dryg som hon föreföll. Om klimataktivismen ska kunna vara stark krävs nog att man håller fast vid kärnfrågan annars blir det som för MP.

https://www.cbihateperfume.com/post/311-the-distance-of-the-moon

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen