ME, fibromyalgi mm

Jag hörde nyss på radion om lite olika åkommor…och en sak slog mig. Kropp och själ blandar friskt olika diagnoser som är mer eller mindre vedertagna och sen kastar de in hypokondri i sammanhanget, funktionella sjukdomar också alltså sådant som finns i huvudet men tar sig andra uttryck, som smärta i kroppen. Sven Britton var väl den som sa det bäst. Man kan, mitt i livet, som en frisk och fysiskt/psykiskt aktiv person faktiskt bli sjuk efter en infektion (han är infektionsläkare). Jag fattar verkligen inte varför man ska ta med hypokondri i detta, det är en ÅNGESTSJUKDOM, hälsoångest, inbillningssjuk, kalla det vad fan ni vill men blanda inte ihop det med postinfektiösa tillstånd. det vore som att säga att tröttheten efter en hjärnskakning är inbillad. WTF!

Jag hörde inte så nog på programmet, jag tror det började med cancer och där stängde jag av en stund för det framstod som att den cancersjuka antingen haft cancer tidigare i livet och alltsedan oroat sig för det eller varit hypokondrisk hela sitt liv och sen fått cancer och då blivit helt lugn…!?! Jag tänker….att det enda som jag förstod i hennes resonemang var just det att när man drabbas av något så avhåller man sig från att googla/läsa på. Det gjorde jag verkligen när jag fick Covid, nu fanns det ju inte så värst mycket ATT läsa på pga ny sjukdom men virus och dess efterspel kände jag ju till sedan innan..Man kan liksom inte tvätta bort redan inhämtad kunskap.

Så om någon lyssnade på hela, stod ut alltså, rätta mig gärna om jag missförstått något!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen