Filmtips nummer…?

The Favourite! Rolig, lite läskig, lite snuskig(ja jag är väldigt inte frigjord) och vacker. Kostymfilmer ÄR så inspirerande när det gäller kläder och smycken. Jag minns fortfarande en cape från Cyrano de Bergerac med Depardieu i huvudrollen. Gul och blå på Roxanne…men, man vågar väl knappt säga att några av ens favoritfilmer har honom som mittpunkt? Han är anklagad, inte dömd. Och jag märker att jag ofta är dogmatisk, svartvit, när det gäller folk jag inte uppskattar/gillar, medan jag är mer tillåtande om artisten/konstnären har gjort saker jag tycker om. Mycket godtyckligt alltså. I Depardieus fall…kan jag nog tänka mig att han gjort en del saker som inte är helt….bra(?), han flyttade inte utan anledning till Ryssland tänker jag…han är ett enfant terrible, vilket kanske bara är ett vackrare ord för skutstövel. Men, man kan inte ta ifrån honom Jean de Florette, manons källa, Les Miserables (jag vet inte var apostrofen ska vara eller åt vilket håll så jag avstår och låter mig själv framstå som obildad nu, äntligen!), C de B och faktiskt Green card eller Gifta på låtsas….jo, den är rolig, vacker och lite löjlig. Han har ju gjort mycket mer såklart men det är vad som poppar upp så här tidigt på trettondagen.

Jag stickar på en tröja till T, hon bad om en i svart och vitt, randig. och för ett ögonblick verkade det som en fantastisk idé (där satt den) men snart kom jag på att svart garn är outhärdligt att sticka i…men jag plågar mig vidare.

Idag ska jag ta ALLA mina barn till Millesgården för att se utställningen av Kaffe Fassett…och jag har bestämt att INTE ha på mig slipovern jag stickat i hans mönster. För…den passar mig inte så bra, och ingen utom jag bryr mig om att jag stickat den. Så jag tar en annan tröja som jag faktiskt är snygg i, eller, rimligt snygg och slipper därmed stryka en skjorta. Två fåglar med en sten.

Nu, fortsätta vidare med randig tröja i barnstorlek, utan mönster. Jag gör det själv. Kan själv. Punkt!

Ps. Jo, värt att nämna kanske är att endast fyra av sex barn vill åka till Lidingö. Noll makar av en vill. Så jag är inne för en åktur så att säga, direkt översatt från det fina språket engelska. Stå ut med mig! (Alltså; bare with me! Det kan komma bilder på Instagram på kontot ni alla känner väl: Vardagbyanna). Ds.

UPPDATERING!

Och PRECIS när jag skrivit detta om Depardieu…så läser jag om Epsteinfilerna och de kopplas ihop med en bild på tre personer…Cate Blanchett (som jag verkligen gillar, Michael Jackson som jag verkligen gillade men…ni vet, man kom ju av sig lite där eftersom det handlade om barn…och sen leonardo di caprio….som alla verkar älska, jag kan ge honom att han var mycket bra i Gilbert Grape,The Departed och kanske den där med Owen Wilson…Catch me if you can osv…men han har liksom sjunkit i mina ögon allteftersom, jo Wolf of Wall streeet, där är han ju lysande!!!, i vilket fall…han ska bara gilla yndre tjejer…så inte något jag uppskattar hos en man…

Så, there goes that!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen