Måttfullhet på trettondagen

Man kan ju inte säga att Fassett spar på krutet direkt . Måttfullhet finns nog inte i hans begreppsvärld.

Vi var ju på Millesgården igår, jag och de fyra äldsta. Jag ville se stickat och broderi framförallt, lapptäcken är inte riktigt min grej. Men, de hade fokus på kviltat….det var vackert, färgsprakande och de enda två stickade sakerna var filtar, lite sladdriga (är ordet!) och den ena med stickade mormorsrutor skulle jag tro som sedan vrikats ihop..så nej, inte alls min grej. Jag blev lite mallig över att ALLA mina tre kuddar fanns med på utställningen. Jag såg också två mönster som jag gärna skulle vilja ha, och en matta jag hade kunnat brodera, for the fun of it, men alas, mönsterkiten till kuddarna kostade över 2000kr. Så, det blev till att avstå. Men det var liksom inte detta som fick mig att fatta tangentbordet idag, nej, det var Perellis gårdag. Med blackface och allt. Vet ni, jag är så gammal att just den traditionen inte retade mig mest. För visst hade det varit ”bättre” om de kallat in en äkta svart(är det rätt) man, i rätt ålder, med rätt längd och så vidare, för att gestalta den svarte kungen…jag vet inte vad just den karaktären heter, Melker, Baltazar eller, den där tredje…hm, jag fåt tänka klart på namnet, men jag störde mig på: HELIKOPTERN. De kommer alltså och hämtar rikemansbarnen i nueva Estocolmo/gated kommunityt med helikopter. Alltså: S U C K ! i båda bemärkelserna på båda språken.

Jo, jag bjöd barnen igår på de 140kronorna det kostade för studenter att gå in, Franks entré kostade gratis. Jag skulle sen bjuda på fika lunch men parkeringssituationen på först Östermalm och sedan Södermalm medgav inte detta…så vi parkerade intill Inez lägga (jag kan ett nytt ord!!), gick med två av dem in på Coop och handlade mat och fika. sen åt vi i hennes kök. Under Bumlinglampan i rött som jag hittat på återbruket och gett henne, jag fick den fina tallriken hon köpt åt mig på secondhanden, jag beundrade hennes 1800-tals Rörstrandstallrikar hon köpt och vi hade mysigt.

Vart vill jag med detta? Rika människor, och framförallt de superrikas barn…tappar kontakten med majoritetssamhället.

Jag återkommer ofta till detta. Jag vill inte ha för mycket pengar, för barnens skull. Jag vill absolut ha MER pengar, men inte så vi blir fartblinda. Och Ricky Gervais som av penga- men också andra personliga skäl(antar jag efter att ha hört honom många gånger) avstår barn. För de kommer oundvikligen må skit, börja knarka, inte ta hand om sig, geen ångest och sen kanske dö ifrån en. Och…så vill man ju inte ha det. För mycket pengar=för mycket problem. Se Armageddon (jag tror det är den, kan vara Super human också).

Nåväl. Vi hade en trevlig dag. Jag är glad åt mina tre kuddar som nu ska börja användas igen efter några års vila. Jag är nöjd med att mina barn kan gilla second hand, att ärva, inte suktar efter nytt, nytt, nytt och försörjer sig genom att arbete hårt. Hedrande. Jag och deras pappa har lärt dem väl. Jag hoppas att de aldrig blir snorrika. Så att mina barnbarn får det svårt. Och OM de blir det hoppas jag att de har sans nog att ge bort så mycket de kan. För att giva är saligare än at taga.

Nu kom jag på vad jag skulle skriva om melchior eller Balthazar…jo, om det var myrra den målade kungen hade som gåva kan man nog anta att han ursprungligen kom från området kring Etipotien/Eritrea och då hade den korrekta handlingen varit att anlita någon med ursprung därifrån. Så, nog för idag. Nu bilder!

Älskar påfåglar! Peacock..man undrar vad det kommer ifrån…
Barn och jag i vintersol.
Den här tänkte jag att ett av barnen kunde ha i köket….old stuff som jag loppat.
Kolla mattan! Jag ska snart ha en sådan här, är bara lite orolig för hur katten ska behandla den… Kolla pappersblommorna!!!
Frank såg flugan i pölen, jätterolig tyckte jag. Och dyr.
Mattan alltså….
Vi såg det där märkliga ljusfenomenet igår, när vi var på Söderledsbron. En ljuspelare…iskristaller och snö i mäktig formation tror jag det var.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen