Omröstning!

Det är inte Imelda Marcos, jag vet, men det händer att jag tänker på min skosamling som lite over the top och lyxig. Två par Prada till exempel…och senaste paret, ett par höga klackar i ljusgrön sammet…. NÄR ska jag ha dem på mig?

Jo, jag vill veta vad ni tycker om den här inledningen på en deckare:

En kvinna vaknar vid tre på natten, hon mår inte riktigt bra, tempen visar på förskräckande 39,8! Emellertid har hon väldigt mycket arbete att utföra, tack och lov hemifrån så hon sjukanmäler sig inte utan tar en alvedon och börjar förbereda dagens arbete, så hon kan vila sen innan hon kanske bli ännu sämre. Hon smyger runt i köket, skriver ner en lista för att i feberdimman inte glömma någon viktig detalj. Vid sju behöver barnen väckas, hon smyger in till maken som har en ledig dag, precis som dagen innan. Han har sovit nio timmar nu. Försiktigt kysser hon hans panna och viskar, för att inte väcka sonen intill som också är sjuk; Kan du snälla ta hand om barnen nu på morgonen, jag har hög feber, över 39, jag måste prioritera jobbet…?

Maken mumlar ohörbart, sträcker lite på sig men öppnar inte ögonen. När han är något mer vaken säger han: OK, men kan du komma med kaffe?

Så, vad tror ni? Kan det vara en spännande inledning? Jag menar, en läkare, sa jag det? Att kvinnan är läkare som vet saker om hur man döljer mord!? Och hon har hört ett och annat, läst på om forensik och polisens mordutredningsmetoder….Jag tror hon kommer undan med det.

Inte idag.
Nytt favoritlack som slår alla jag testat innan. Såg dem första gången förrförra året i Köpenhamn på flygplatsen men köpte inte. Nu har jag två! Snygga också, bättre än Chanel (som jag mest köper för att de är snygga utom det där underlacket då..)
Har jag sagt att jag älskar att ha höns? De är så snygga också!
Jag hade förberett så fint i onsdags…och så glömde jag mappen. På torsdagen jag passer/datorkort, och trodde att jag glömt baddräkten i simhallen….men det var panik helt i onödan. Jga hade lagt den så ordentligt i sin påse.

Ni kan rösta i kommentarerna om ni tror det blir en bra deckarinledning!

Maken är hemma igen, och ja, han har tagit ner adventsstjärnorna nu men just som jag städat det hörn han brukar belamra med sina saker…så börjar det om igen. Och han använder den danska designmöbeln med det dyra tyget som herrbetjänt….och typ mig också när jag tänker på det. Jag sa något om det och….
Då flyttade han faktiskt på jackan!
Arla är ordet!


A

2 svar på “Omröstning!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen