Dagar som denna

Alla har klagat på att det sommartid är svårt att titta på teven pga ljusinsläppet. Och jag är ju inredningsgeneral. Så jag fick en plötslig impuls, att fixa rullgardiner. Jag är annars ganska motsträvig och den förra rullgardinen till hallen låg till sig säkert ett år eller två. Nu gick det i raketfart, märkligt. Nu är jag faktiskt väldigt nöjd. Det gamla mönstret gifter sig fint tycker jag med min tallrikssamling. kanske för att de är jämnåriga typ. Maken tog på eget bevåg (alltså efter att jag sagt att jag skulle göra det, ned och diskade samt hängde tillbaka alla tallrikarna till min stora förvåning! Bra där! kanske det var pga att äldsta dottern var hemma och hörde min klagan och att jag faktiskt var ganska hängig i helgen…det var innan febern bröt ut.

Jo men, jag återpublicerade ett gammalt inlägg i serien Tylla talar ut. Det är roligt att läsa om saker som hänt. Egentligen var jag ute efter ett inlägg där vår robotdammsugare Svante figurerade. Han har nämligen gått sönder, så jag behöver veta när den är köpt. det är mycket som lägger av här hemma just nu, spisen, Svante, i somras en tvättmaskin….dåliga grejer mao. Jag minns att min farmor hade en tvättmaskin som var från 50-talet som fungerade tills hon dog…den hade en rolig spak och krävde säkert merparten av ett normalstort kärnkraftverk för att hålla igång en timme. men ändå. Den höll.

Jag såg att en bekant var på Kap Verde…jag googlade. Afrika, ganska säkert, man behöver vaccin mot malaria, de har rabies, en jävla massa hajar, det blåser hela tiden, underhållningen är….inte jätteproffsig, de äter mycket bönor och majs, man ska betala en massa escudos i någon säkerhetsavgift på flygplatsen, det lät som en muta och jag…har förfärligt svårt för charter. Men det är varmt året om. 24 grader i februari. Men som sagt hajar i havet…men också gröna havssköldpaddor. Gungor och karuseller.

VA!?
Stillsamt liv.
Bara så ni vet.

Nåja. Febern…den orkar jag inte kommentera, men den finns här. Nu ska jag inte ignorera den för att se om den försvinner. Ett trick liksom.

Idag ska jag läsa på vad Socialstyrelsen tänker om postcovid. Jag känner att jag behöver argument inför mitt nästa husläkarbesök. Kanske jag t.o.m ska ha med mamma denna gång? För det finns saker skrivna, beforskade grejer och det känns så märkligt att en svensk läkare inte gör rätt. Faktiskt, jag har rätt höga tankar om kollegor, eller jag har höga krav på dem, att de gör rätt, följer föreskrifter. Krav jag ställer på mig själv. Att göra rätt. Svartvitt, jag vet. Men det finns rätt och fel och såklart en viss marginal för kansken.

Saker jag tittar på: Avlagda fäktgrejer jag ska försöka sälja, skitdyra saker. Motionscykeln jag skulle använda, gardinen som kom upp sent pga Gysinge skickade en böjd rundstav. men åandra sidan skickar de alltid med fina kolor när man får paket så…ja, det blev några dagars försening men snabbare än väntat ändå!

Jag tänker på den här iranska grejen, döda svenskar här på hemmaplan…och varför skickar vi inte bara ut alla iranska diplomater? Vi kunde ha en chargé d’affaires… en sån man har om man inte har en riktig ambassad. Jag blir faktiskt rasande av det. Jag fattar ändå att migrationsverket inte kunde kolla alla 2015 men…de verkar ändå inte riktigt följt gängse riktlinjer va? Och om detta sluppit igenom…vad mer?

Nu

Nu

NU, väcka barn!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen